Στα χαρακώματα ο ΠΟΥ με αμερικανική φαρμακευτική εταιρία για την ρεμδεσιβίρη

Για βλάβη της προσωπικότητάς της κάνει λόγο σε δελτίο Τύπου η πρώην σύζυγος του hairstylist

Must Read

Κόντρα για τη ρεμδεσιβίρη έχει ξεσπάσει μεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρίας Gilead Sciences Inc., καθώς κλινική μελέτη του πρώτου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ουσία δεν βοηθά τους ασθενείς με Covid-19, ενώ η αμερικανική εταιρία διαφώνησε και επέκρινε τη μεθοδολογία που ακολούθησε ο οργανισμός.

«Είναι ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα, μην αφήνετε κανέναν να σας πει κάτι διαφορετικό, επειδή θα το προσπαθήσουν» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρίτσαρντ Πίτο, ένας ανεξάρτητος στατιστικολόγος που προσελήφθη από τον ΠΟΥ για να αξιολογήσει τη μεγάλη κλινική μελέτη του με την ονομασία «Solidarity», προσθέτοντας πως τα οποιαδήποτε οφέλη από τη ρεμδεσιβίρη μπορεί να είναι τυχαία. Η Gilead αμφισβήτησε τα ευρήματα που οδήγησαν στο συμπέρασμα, λέγοντας ότι «τα δεδομένα του ΠΟΥ φαίνονται αντιφατικά».

Στην αμερικανική εταιρία είχαν δοθεί πριν από 10 ημέρες τα δεδομένα από την κλινική δοκιμή που έκανε η υπηρεσία του ΟΗΕ η οποία είναι αρμόδια για την υγεία, ώστε η εταιρία να έχει την ευκαιρία να αντιδράσει. Η Gilead Sciences Inc. αμφισβήτησε τα εν λόγω ευρήματα και δήλωσε στο Reuters ότι τα δεδομένα φαίνονται αντιφατικά, τα ευρήματα είναι πρόωρα και άλλες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τα οφέλη του φαρμάκου. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι με την κλινική δοκιμή «Solidarity» διαπιστώθηκε ότι η ρεμδεσιβίρη δεν επηρεάζει ουσιαστικά τη θνησιμότητα ούτε τη διάρκεια της νοσηλείας των ασθενών με αναπνευστική νόσο. Η κλινική μελέτη του ΠΟΥ διεξήχθη σε 11.266 ενήλικους ασθενείς σε περισσότερες από 30 χώρες.

Η Gilead υπογράμμισε ότι άλλες μελέτες της ρεμδεσιβίρης, περιλαμβανομένης μιας σε 1.062 ασθενείς που είχε ως μέτρο σύγκρισης τη χορήγηση ψευδοφαρμάκου, έδειξαν ότι η θεραπεία με τη ρεμδεσιβίρη μείωσε σημαντικά τον χρόνο ανάρρωσης από τον Covid-19. Ωστόσο ο Ρίτσαρντ Πίτο δήλωσε ότι το όφελος που φάνηκε στις μικρότερες μελέτες μπορεί να οφείλεται σε απλή «τύχη». Το θέμα πάντως δεν έχει λήξει κι ακόμα εκκρεμούν οδηγίες για τη χρήση της αμφιλεγόμενης ουσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This