Καμπανάκι από Αμερικανούς επιστήμονες για τις εγκύους που έχουν μολυνθεί από τον ιό! 

Must Read

Οι έγκυες που νοσούν με τον νέο κορονοϊό διατρέχουν κίνδυνο πρόωρου τοκετού ενώ παράλληλα παρουσιάζουν και βαρύτερα συμπτώματα, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Συγκεκριμένα, οι κυοφορούσες που έχουν μολυνθεί με Covid-19 έχουν περίπου 25% μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννήσουν πρόωρα, κατέληξαν οι επιστήμονες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ. Ενώ στις ΗΠΑ το ποσοστό των πρόωρων τοκετών είναι 10,2% του συνόλου στον γενικό πληθυσμό, στις γυναίκες με κορονοϊό SARS-CoV-2 αγγίζει το 13%.

Τα στοιχεία των CDC βασίζονται σε δεδομένα για 3.912 τοκετούς από γυναίκες με Covid-19 σε 15 αμερικανικές πολιτείες. Ωστόσο, από τα μωρά που ελέγχθηκαν μόνο το 2,6% εμφάνισε κορωνοϊό, ενώ τα περισσότερα από αυτά είχαν γεννηθεί από μητέρες που είχαν μολυνθεί κατά την τελευταία εβδομάδα της κύησης. Επιπλέον, προηγούμενες μελέτες έχουν συμπεράνει ότι είναι μικρή η πιθανότητα η έγκυος να περάσει τον κορωνοϊό στο μωρό της.

 Κινδυνεύουν περισσότερο

Από την άλλη, οι έγκυες κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν σοβαρότερα συμπτώματα του Covid-19. Μια δεύτερη μεγάλη έρευνα των CDC σε 409.462 συμπτωματικές γυναίκες 15 έως 44 ετών, εκ των οποίων οι 23.434 ήσαν έγκυες, βρήκε ότι οι έγκυες με κορωνοϊό έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να χρειαστούν εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και διασωλήνωση σε σχέση με τις μη έγκυες.

Οι έγκυες είναι πιθανότερο να εμφανίσουν επιπλοκές και να πεθάνουν (αύξηση κινδύνου κατά 70%), γι’ αυτό οι Αμερικανοί επιστήμονες πρόσθεσαν την εγκυμοσύνη στον κατάλογο των καταστάσεων και παθήσεων που αυξάνουν τον κίνδυνο για σοβαρό Covid-19. Ομως, από την άλλη, τα CDC καθησυχάζουν ότι «ο απόλυτος κίνδυνος για σοβαρή έκβαση της νόσου στις γυναίκες είναι χαμηλός». Η μεγάλη πλειονότητα των εγκύων με κορωνοϊό δεν έχει αρρωστήσει σοβαρά. Πάντως οι επιστήμονες των CDC κάλεσαν τις εγκύους να προσέχουν να μη μολυνθούν, φορώντας οι ίδιες μάσκα και αποφεύγοντας όσους δεν φορούν.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This