Δευτέρα 21/6/2021

Συλλέγουν σπέρμα για να ερευνήσουν τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στους απογόνους!

Θα μελετήσουν το σπέρμα των ασθενών

Για πρώτη φορά στον κόσμο ερευνητές από τη Νορβηγία συλλέγουν σπέρμα από αρρώστους με Covid-19 για να το εξετάσουν και να εντοπίσουν πιθανές επιπτώσεις της λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό στους απογόνους τους.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τη Σεσίλια Σβάνες, καθηγήτρια του Κέντρου Διεθνούς Υγείας του πανεπιστημίου του Μπέργκεν, θα μελετήσει κατά πόσο ο Covid-19 επηρεάζει την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος των ασθενών και τελικά μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα των απογόνων τους. Ειδικότερα θέλουν να εξακριβώσουν αν ο Covid-19 «εκπαιδεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα με καλό ή κακό τρόπο.

Νέα συλλογή

Μέχρι στιγμής 50 ασθενείς ηλικίας 30 έως 40 ετών έχουν δώσει σπέρμα, ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι νεότεροι. Επειτα από 12 μήνες θα γίνει εκ νέου συλλογή σπέρματος από τα ίδια άτομα για να διαπιστωθούν τυχόν αλλαγές.

Οι επιστήμονες δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι οι ασθενείς με κορωνοϊό αποκτήσουν παιδιά, έτσι ώστε να μελετήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα των ίδιων των απογόνων, γι’ αυτό θα μελετήσουν το σπέρμα των ασθενών και θα το συγκρίνουν με εκείνο ανθρώπων χωρίς Covid-19. «Αν βρούμε σημαντικές αρνητικές αλλαγές στο σπέρμα, τότε υπάρχει πιθανότητα να συμβουλεύσουμε τους ανθρώπους να μην κάνουν παιδιά προτού περάσει π.χ. ένας χρόνος από τη λοίμωξη Covid-19» δήλωσε η Σβάνες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ