Με 180.000.000€ η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τις Δομές Υγείας και θωρακίζει τους πολίτες

Γ. Πατούλης: «Σ΄ αυτή τη δύσκολη μάχη είμαστε συνεχώς στο πλευρό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των υγειονομικών ιδρυμάτων της Αττικής»

Must Read

Με χρηματοδοτήσεις του συστήματος υγείας που ξεπερνούν τα 180 εκατομμύρια ευρώ συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής να συμμετέχει και να συμβάλει ενεργά στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει εξασφαλιστεί σημαντικός εξοπλισμός για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), ενώ χρηματοδοτείται μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, για δύο έτη το κόστος του επικουρικού προσωπικού ιατρών και νοσηλευτών των φορέων Υγείας της Αττικής. Οι σχετικές πρωτοβουλίες έρχονται να προστεθούν σε εκείνες που υλοποιούνται ήδη και αφορούν στην προμήθεια μηχανημάτων, (μαγνητικών τομογράφων, Ψηφιακών Αγγειογραφικών, μεικτών Ψηφιακών Καρδιοαγγειογραφικών κ.α.).

Η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιεί Κοινοτικούς και άλλους πόρους υλοποιώντας
τις παρακάτω δράσεις:

  • Με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 εξασφαλίζεται εξοπλισμός υγείας για τα Νοσοκομεία της Αττικής και τις Υγειονομικές της Περιφέρειες. Το ύψος της εγκεκριμένης από το ΠΕΠ Αττικής χρηματοδότησης για αυτά τα έργα ξεπερνάει τα 22 εκ. €, εκ των οποίων 3 εκ. € είναι συμβασιοποιημένα έργα και τα υπόλοιπα 19 εκ. € είναι δημοπρατημένα.
  • Ενίσχυση των φορέων Υγείας της Αττικής με επικουρικό προσωπικό Ιατρών και Νοσηλευτών. Η χρηματοδότηση ύψους περίπου 100 εκ. € πραγματοποιείται μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και αφορά στην πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (γιατροί και νοσηλευτές) σε 73 φορείς Υγείας της Περιφέρειας.
  • Ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας με 5 εκ. € μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για τη δημιουργία ενός Δικτύου Διασφάλισης Δημόσιας Υγείας και την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε περιοχές της Αττικής όπου υπάρχει συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων.
  • Χρηματοδότηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας με 10 εκ. € μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, για την αναβάθμιση των εργαστηρίων του ΚΕΔΥ.
  • Χρηματοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με 600.000 € από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για την προμήθεια περιπολικού σκάφους κατάλληλα διαμορφωμένου με υγειονομικό εξοπλισμό για την μεταφορά ασθενών με Covid.
  • Ενίσχυση της 1 ης και 2 ης Υγειονομικής Περιφέρειας με 41,6 εκ. € από τους ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και παραδοθεί στα Νοσοκομεία εξοπλισμός ύψους 28 εκ. €, ενώ είναι σε φάση ολοκλήρωσης οι υπόλοιποι διαγωνισμοί.
  • Ενίσχυση του εξοπλισμού των νοσοκομείων με έμφαση στην προμήθεια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), με εξοπλισμό όπως ηλεκτρονικούς αναπνευστήρες και ειδικές κλίνες. Η διαδικασία προμήθειας  ξεκίνησε το 20 Μαρτίου 2020 και μέχρι τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια και εγκατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 740.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση 10 αναπνευστήρων (τύπου Β) στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ το επόμενο διάστημα να παραδοθούν άλλοι 8 αναπνευστήρες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αττικό, 50 κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ σε Νοσοκομεία της 2 ης  ΥΠΕ (Τζάνειο, Ασκληπιείο, Θριάσιο, Αττικόν) και 18 κρεβάτια στις ΜΕΘ Εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
  • Διάθεση 18.500 μασκών υγειονομικής προστασίας ειδικού τύπου από την Περιφέρεια Αττικής. Οι μάσκες έχουν διατεθεί στο ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται σε κέντρα υγείας, νοσοκομεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα, στις Υγειονομικές Δομές της Περιφέρειας.

Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έχει ζητήσει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους εκπροσώπους των εταιρειών να συνεργαστούν για την όσο το δυνατόν ταχύτερη παράδοση του σχετικού εξοπλισμού.

«Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στην καλύτερη θωράκιση του υγειονομικού συστήματος της Αττικής μας. Είμαστε στο πλευρό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, για την καλύτερη προστασία των πολιτών. Σε αυτή την πολύ κρίσιμη υγειονομική συγκυρία, οφείλουμε όλοι να υπερβάλλουμε εαυτόν, ανταποκρινόμενοι με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις αυξανόμενες ανάγκες που έχουν προκύψει, ενισχύοντας το σύστημα υγείας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This