Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

«Μηδενικός» κίνδυνος για όσους έχουν ομάδα αίματος 0

Μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα

Οσοι έχουν ομάδα αίματος 0 ή αρνητική αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο τόσο να κολλήσουν τον κορονοϊό SARS-CoV-2 όσο και να περάσουν βαριά τη νόσο που προκαλεί ο Covid-19 σε σχέση με τους ανθρώπους με τις υπόλοιπες ομάδες αίματος.

Ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζόελ Ρέι του Τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου και του νοσοκομείου Σεντ Μάικλ του Τορόντο, στην έρευνά τους, που δημοσίευσαν στο «Annals of Internal Medicine», ανέλυσαν στοιχεία εξετάσεων αίματος από 225.556 ανθρώπους με μέση ηλικία 54 ετών, καθώς επίσης δειγμάτων τεστ για κορωνοϊό. Από αυτούς, το 44% είχε ομάδα 0, το 36% ομάδα Α, το 15% Β και το 5% ΑΒ.

Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι με ομάδα αίματος 0 έχουν -κατά μέσο όρο- 12% μικρότερη πιθανότητα να μολυνθούν από κορωνοϊό σε σχέση με τις άλλες ομάδες αίματος. Επίσης, όσοι έχουν αρνητική ομάδα αίματος (0-, A-, B- ή ΑΒ-) έχουν 21% μικρότερο κίνδυνο να κολλήσουν τον κορωνοϊό σε σχέση με όσους έχουν θετική ομάδα, σύμφωνα με νέα καναδική επιστημονική μελέτη.

Ακόμη, τα άτομα με ομάδα αίματος 0 έχουν 13% και 19% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν αντίστοιχα σοβαρά συμπτώματα της Covid-19 ή να πεθάνουν εξαιτίας της νόσου. Συνεπώς, όσοι έχουν αρνητική ομάδα αίματος, 0-, φαίνεται να έχουν τον μικρότερο κίνδυνο από όλους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ