Ζημιά και στα δόντια λόγω… Covid-19

Όταν η καταιγίδα κυτταροκινών εκδηλώνεται στο στόμα

Must Read

Ενα αναπάντεχο έως σήμερα σύμπτωμα του Covid-19 κατέγραψαν ερευνητές στις ΗΠΑ, καθώς διαπίστωσαν ότι ο νέος κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά και στα δόντια, κάνοντάς τα κάποιες φορές ακόμη και να πέσουν χωρίς εμφανή αιτία.

Ειδικότερα, παρατηρήθηκε, σύμφωνα με τους «New York Times», ότι σε κάποιους ανθρώπους που αρρώστησαν από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 και είχαν ήδη χαλαρά δόντια μερικά τούς έπεσαν, παρότι δεν είχαν αιμορραγία στα ούλα. Αλλοι επιστήμονες παρατήρησαν ότι ύστερα από λοίμωξη Covid-19 μπορεί τα ούλα να γίνουν πιο ευαίσθητα ή τα δόντια να αποκτήσουν πιο γκρίζο χρώμα.

Τα αιμοφόρα αγγεία

Το να πέφτουν δόντια χωρίς καθόλου αιμορραγία είναι ασυνήθιστο και μπορεί να υποδηλώνει ότι κάτι συμβαίνει με τα αιμοφόρα αγγεία στα ούλα, σύμφωνα με τον Ουίλιαμ Λι, πρόεδρο και ιατρικό διευθυντή του ιδρύματος Angiogenesis. O Λι θεωρεί πιθανό ο νέος κορωνοϊός να προκαλέσει ζημιά -μεταξύ άλλων- και στα αγγεία των ούλων που διατηρούν τα δόντια. Το γεγονός ότι όσοι ασθενείς Covid-19 έχασαν δόντια δεν ένιωσαν πόνο συνηγορεί, όπως λέει, υπέρ ενός πιθανού προβλήματος στα αιμοφόρα αγγεία των δοντιών. Ενα άλλο ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον οδοντίατρο Μάικλ Σέρερ, είναι η υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος με τη λεγόμενη «καταιγίδα κυτταροκινών», που συμβαίνει σε μερικούς ασθενείς με κορωνοϊό, να εκδηλώνεται και στο στόμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This