Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Ελληνική έρευνα δείχνει ότι όσοι νοσηλεύτηκαν έχουν περισσότερα αντισώματα

Σε σχέση με όσους πέρασαν την ασθένεια ελαφρά

Πρωτοποριακή ελληνική έρευνα ρίχνει φως στην παραγωγή αντισωμάτων κατά του κορονοϊού SARS-CoV-2 στον ορό σε ασθενών ύστερα από λοίμωξη Covid-19, καθώς διαπίστωσε ότι όσοι νοσηλεύτηκαν από Covid-19 έχουν μεγαλύτερους τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε σχέση με όσους πέρασαν την ασθένεια ελαφρά στο σπίτι.

Συντονιστές της έρευνας που έγινε δεκτή για δημοσίευση στο Microorganisms είναι οι καθηγητές Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Ευάγγελος Τέρπος, Μαριάννα Πολίτου και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ) και ο καθηγητής Γεώργιος Παυλάκης, που είναι διευθυντής στο τμήμα ανθρώπινων ρετροϊών στο αμερικανικό National Cancer Institute.

Οι ερευνητές εξέτασαν 259 άτομα που ανέρρωσαν από τη λοίμωξη Covid-19 για να συμμετάσχουν στη δωρεά πλάσματος για τους ασθενείς που νοσούν τώρα από κορονοϊό. Οι συμμετέχοντες είχαν επιβεβαιωμένη διάγνωση λοίμωξης από SARS-CoV-2 με PCR, σε διάστημα τουλάχιστον 14 ημερών μετά την πλήρη υποχώρηση των συμπτωμάτων και δύο αρνητικά αποτελέσματα PCR για SARS-CoV-2 στη συνέχεια.

Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2 ανιχνεύτηκαν σε 229 (88%) άτομα. Τα ποσοστά των ασθενών που είχαν εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι του ιού ήταν 56% για τους ασυμπτωματικούς, 82% για τους ασθενείς που είχαν συμπτώματα, αλλά δεν χρειάστηκαν νοσηλεία και 91% για τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν. Συνεπώς οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν είχαν πολύ υψηλούς τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ