Πλούσιοι και φτωχοί στη «μοιρασιά» των δόσεων του εμβολίου

Καναδάς, ΗΠΑ και Γερμανία έχουν εξασφαλίσει περισσότερες δόσεις

Must Read

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Χοσέ Ανχελ Γκουρία κάλεσε τη Γερμανία και τις άλλες βιομηχανικές χώρες να μη συμπεριφερθούν εγωιστικά στο θέμα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθώς η καταπολέμησή του μπορεί να γίνει μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπερβολικά πολλά εμβόλια

«Ορισμένες χώρες θα έχουν υπερβολικά πολλά εμβόλια, άλλες δεν θα έχουν καθόλου. Ο Καναδάς έχει εξασφαλίσει 300.000.000 δόσεις εμβολίου για 40.000.000 ανθρώπους. Οι ΗΠΑ θα αγοράσoυν 800.000.000 δόσεις εμβολίου για πληθυσμό λίγο πιο πάνω από 300.000.000 ανθρώπους. Η Γερμανία επιδιώκει, επίσης, να προμηθευτεί περισσότερες δόσεις εμβολίων από ό,τι οι κάτοικοί της, αν και η ανισομέρεια είναι μικρότερη από εκείνη των ΗΠΑ και του Καναδά. Γιατί δεν σκεφτόμαστε τα πέντε δισεκατομμύρια άτομα στις φτωχότερες χώρες; Το εμβόλιο πρέπει να διανέμεται πιο δίκαια. Αυτό θα ήταν σοφό για όλους. Αυτός ο ιός θα έχει καταπολεμηθεί μόνο όταν αυτό συμβεί παντού, σε όλο τον κόσμο» τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και Οικονομικών του Μεξικού σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt», επισημαίνοντας πως έχουμε δραματικά παραδείγματα για το πώς η κρίση αντιμετωπίστηκε σε καθαρά εθνικό επίπεδο. «Με τον επερχόμενο εμβολιασμό, έχουμε άλλη μία ευκαιρία να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα και να είμαστε πιο γενναιόδωροι» κατέληξε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This