Τετάρτη 4/8/2021

Πώς θα ξεφορτωθείτε τα κιλά των γιορτών με αποτελεσματικό τρόπο

Με το νέο έτος έρχεται η ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα. Για πολλούς ανθρώπους αυτό σημαίνει αλλαγές σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, με στόχο την απώλεια βάρους. Εάν αυτός είναι ο στόχος σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, για να βρεθείτε στον σωστό δρόμο…

  • Aπό τη Σοφία Τικταμπανίδη

1. Κίνητρο

Ποιο είναι το κίνητρο για να χάσετε βάρος; Θέλετε να δείχνετε λεπτότεροι, να δείξουν καλύτερα τα ρούχα πάνω σας, να αισθανθείτε πιο δραστήριοι ή απλώς να βελτιώσετε την υγεία σας; Ξεκαθαρίστε τι πραγματικά θέλετε και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την επιθυμία σας έτσι ώστε να σας εμπνεύσει κατά τη διάρκεια της πορείας σας.

2. Πρόγραμμα

Στην απεγνωσμένη προσπάθειά σας να πετύχετε μεγάλη απώλεια βάρους σε χρόνο ρεκόρ συχνά μπορεί να καταφύγετε σε «μαγικές» ή ανορθόδοξες δίαιτες, οι οποίες πάντα υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτού του είδους οι διατροφές είναι συνήθως μη ρεαλιστικές, είναι δύσκολο να τηρηθούν, ενώ αρκετές φορές αποβαίνουν επικίνδυνες.

3. Πρωινό

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας. Απολαύστε ένα μεγάλο υγιεινό πρωινό όσο το δυνατόν νωρίτερα. Θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια, θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές και θα σας κρατήσει χορτάτους, ώστε να τρώτε λιγότερο κατά τη διάρκεια της μέρας.

4. Λαχανικά

Τα λαχανικά είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, νερό και φυτικές ίνες αλλά και πολύ λίγες θερμίδες. Αν γεμίσετε το μισό πιάτο σας με λαχανικά, θα νιώσετε χορτάτοι πιο γρήγορα και θα μειώσετε τις θερμίδες σας, χωρίς να έχετε το αίσθημα της στέρησης.

5. Ασκηση

Για να κάψετε θερμίδες με ταχύτερο ρυθμό και να οικοδομήσετε ένα υγιές, δυνατό και fit σώμα, θα πρέπει να εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας. Γυμναστείτε σε χαμηλή ένταση για σύντομο χρόνο σε πρώτη φάση και αυξήστε τον χρόνο ή/και την ένταση της άσκησης όταν αισθανθείτε πιο άνετα.

6. Οχι βιασύνη

Ενα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν προσπαθούν να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας είναι ότι επιδιώκουν να κάνουν τα πάντα με τη μία και στο καλύτερο δυνατό. Αυτή η… συνταγή είναι σχεδόν πάντα καταστροφική. Προσπαθήστε να επιτύχετε έναν ή δύο στόχους κάθε εβδομάδα. Θυμηθείτε: Θέλετε να κάνετε μόνιμες αλλαγές και γι’ αυτές θα χρειαστεί χρόνος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ