Εξαιρετικά χαμηλό το ιικό φορτίο στα παιδιά του δημοτικού

16 φορές μικρότερο ιικό φορτίο από τους 80άρηδες

Must Read

Το ιικό φορτίο του κορωνοϊού SARS-CoV-2 εξαρτάται από την ηλικία των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, σημειώνουν ερευνητές από την Ολλανδία, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι παιδιά του δημοτικού έχουν μόλις το ένα δέκατο έκτο του ιικού φορτίου των 80άρηδων.

Στην προδημοσίευση που έκαναν στο medRxiv οι ερευνητές αναφέρουν ότι ανέλυσαν στοιχεία για 18.290 άτομα, εκ των οποίων 238 κάτω των 12 ετών, που είχαν διαγνωσθεί με κορωνοϊό μέσω ρινοφαρυγγικών και στοματοφαρυγγικών δειγμάτων και μοριακού τεστ, που διενεργήθηκαν έως το Δεκέμβριο 2020, εστιάζοντας στο ιικό φορτίο ανά ηλικιακές ομάδες.

16 φορές μικρότερο ιικό φορτίο

Η βασική διαπίστωση είναι ότι υπάρχει σαφής συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία και στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών έχουν σαφώς χαμηλότερο ιικό φορτίο σε σχέση με τους ενήλικες, άσχετα με το φύλο τους ή τη διάρκεια των συμπτωμάτων τους, όταν έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Κατά προσέγγιση, τα παιδιά δημοτικού έχουν 16 φορές μικρότερο ιικό φορτίο σε σχέση με τους ανθρώπους 80 ετών και άνω.

Τα ευρήματα της έρευνας, της μεγαλύτερης του είδους της διεθνώς μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνουν τα πορίσματα άλλων μελετών ότι τα παιδιά παίζουν περιορισμένο ρόλο στην μετάδοση του κορωνοϊού και στην εξάπλωση της πανδημίας Covid-19, στο μέτρο που το χαμηλότερο ιικό φορτίο καθιστά κάποιον λιγότερο μεταδοτικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This