Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Εξαδάκτυλος: Στις 13 εμβολιάστηκε στις 24 κόλλησε κορονοϊό!

Τι προβληματίζει τους επιστήμονες

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, είχε κάνει το εμβόλιο 12 ημέρες πριν προσβληθεί.

Μιλάμε για την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer, η οποία σύμφωνα και με τις επίσημες ανακοινώσεις δεν δίνει απόλυτη ανοσία. Γεγονός που έχει παρατηρηθεί και στο πεδίο πλέον της ευρύτερης εφαρμογής του σε χώρες όπως το Ισραήλ, όπου 12,500 χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσβληθεί από κορονοϊό μετά την πρώτη δόση του εμβολίου. Άρα τα στοιχεία των δοκιμών και των ερευνών επιβεβαιώνονται και στην πράξη. Κάτι που ήταν αναμενόμενο.

Αυτό όμως που ανησυχεί τους επιστήμονες, εκτός από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου δεν είχε έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα, αλλά δεν μπορεί και ο ίδιος να εξηγήσει πως κόλλησε με πιθανότερο σενάριο να ήρθε σε επαφή με κάποιον ασυμπτωματικό φορέα, είναι ακριβώς η αίσθηση ασφαλείας που μπορεί να έχει κάποιος που έχει εμβολιαστεί.

Δεν μιλάμε φυσικά για περιπτώσεις επιστημόνων όπως ο κύριος Εξαδάκτυλος. Αλλά για τους πολίτες, οι οποίοι μπορεί να παρασυρθούν και να χαλαρώσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας, ακριβώς πιστεύοντας ότι το εμβόλιο είναι πανάκεια. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και οι επιστήμονες το τονίζουν σε κάθε ευκαιρία, ότι παρά τον εμβολιασμό οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα και τις κοινωνικές αποστάσεις ώστε να αποφύγουν πιθανή μόλυνση.Εξαδάκτυλος, κορονοϊός, εμβόλιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ