Τετάρτη 28/7/2021

Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech σχηματίζει ισχυρή ασπίδα προστασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό

Τι έδειξε η έρευνα στο Ισραήλ για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech!

Ισχυρή ασπίδα προστασίας από τον νέο κορωνοϊό σχηματίζουν για τον ανθρώπινο οργανισμό δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech όπως δείχνουν τα στοιχεία έρευνας. Στοιχεία τα οποία συλλέχθηκαν στο Ισραήλ που συνεχίζει να αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα στην κούρσα του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού του, και κατέδειξαν πως μόλις το 0,04% όσων έλαβαν και τις δύο δόσεις του εν λόγω εμβολίου νόσησαν από Covid-19.

Συγκεκριμένα, από τα 700.000 άτομα που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου, μόλις 317 προσβλήθηκαν αργότερα από τη νόσο και εξ’ αυτών μόνον τα 16 χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο. Η ίδια έρευνα υποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο παρέχει προστασία και έναντι της πιο λοιμογόνου βρετανικής παραλλαγής του κορωνοϊού, για την οποία έχει σημάνει νέος παγκόσμιος υγειονομικός συναγερμός.

«Πρόκειται για πολύ καλά νέα», δήλωνε για το θέμα ο Ισραηλινός λοιμωξιολόγος Εγιάλ Λεσέμ. Προσθέτοντας πως «τα αρχικά ευρήματα είναι απίστευτα. Μετά από μία δόση του εμβολίου τα κρούσματα μειώθηκαν ουσιαστικά και μετά από δύο μόλις στο 0,04%. Ο χρόνος θα δείξει, εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε κι άλλα στοιχεία, αλλά τα προκαταρκτικά ευρήματα είναι λίαν ενθαρρυντικά».

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει εμβολιαστεί, ενώ είναι σε εξέλιξη διάφορες έρευνες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. «Από τη μία πλευρά βλέπουμε πολύ υψηλά ποσοστά διασποράς με χιλιάδες κρούσματα ημερησίως – τα υψηλότερη από την έναρξη της πανδημίας. Από την άλλη όμως, εστιάζοντας στις εκατοντάδες χιλιάδες των Ισραηλινών που εμβολιάζονται, βλέπουμε ότι δεν μολύνονται.

Και στις ελάχιστες εξαιρέσεις, εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και λίγοι μόνον χρειάζονται νοσηλεία στο νοσοκομείο. Είναι η έμπρακτη απόδειξη της υψηλής αποτελεσματικότητας αυτού του εμβολίου», υπογράμμισε επιπλέον ο Λεσέμ, προσθέτοντας ότι η πλειονότητα των εμβολιασθέντων ήταν ηλικιωμένοι άνω των 60, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο αξιοσημείωτα τα μέχρι τώρα ευρήματα. Ταυτόχρονα χθες, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, δεν συνδέεται με θανάτους ατόμων μετά τον εμβολιασμό τους, ενώ επίσης δεν παρουσιάζει καμία νέα παρενέργεια.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ