Μία κούπα καφέ την ημέρα, την… κώφωση την κάνει πέρα!

Η συχνή κατανάλωση καφέ μειώνει κατά 15% την πιθανότητα κώφωσης στους άντρες

Must Read

Ένας καφές την ημέρα την… κώφωση την κάνει πέρα! Οι άνδρες που πίνουν τουλάχιστον μία κούπα καφέ καθημερινά είναι 15% λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν κώφωση στο μέλλον.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε σε 36.923 μεσήλικες άνδρες και γυναίκες στους οποίους έγινε έλεγχος ακοής στην αρχή και άλλες δύο φορές σε διάρκεια 11 ετών. Οι ερευνητές του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Μαδρίτης στην Ισπανία εκτιμούν ότι ο καφές έχει ευεργετική δράση στην ακοή χάρη στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του.

Η βλάβη στα μιτοχόνδρια μπορεί να συμβάλει στις εκφυλιστικές ασθένειες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η απώλεια ακοής. Τα αντιοξειδωτικά λοιπόν του καφέ μπορούν να προστατεύουν τα μιτοχόνδρια, οπότε και να αποτρέπουν τέτοιες εξελίξεις.

Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων προστατεύουν

Πάντως, στις γυναίκες δεν διαπιστώθηκε η ίδια επίδραση, κάτι που οι ειδικοί αποδίδουν στις διαφορές φυσιολογίας. Τα υψηλά επίπεδα των οιστρογόνων που είναι περισσότερα στις γυναίκες προστατεύουν ενάντια στην απώλεια ακοής που σχετίζεται με την ηλικία, οπότε η επίδραση της διατροφής στην περίπτωσή τους φαντάζει λιγότερο σχετιζόμενη, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ένα επίσης αξιοσημείωτο συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι η επίδραση στους άνδρες ήταν εξίσου θετική είτε αυτές κατανάλωναν κανονικό ή ντεκαφεϊνέ, φίλτρου, κ.λπ. Πάντως οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτή η ανακάλυψη δεν πρέπει να ωθήσει τους άνδρες να καταναλώνουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες καφέ, γιατί αυτό δεν θα σημάνει επιπλέον προστασία από την κώφωση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This