Δευτέρα 2/8/2021

Μείζον θέμα με τα Rapid Test για τον κορωνοϊό μετά την υπόθεση Καλογήρου

Σοβαρά ερωτηματικά για την ποιότητα των τεστ που προμηθεύονται!

Μείζον θέμα και μεγάλη ανησυχία δημιουργείται από την περίπτωση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος νοσηλεύεται πλέον, μετά την μόλυνση του από κορονοϊό.

Ο Μιχάλης Καλογήρου ο οποίος επρόκειτο να καταθέσει την Τετάρτη για την υπόθεση Novartis, έκανε rapid test κορονοϊού το οποίο βγήκε αρνητικό.
Εχθές, παρότι παρουσίασε βαρύτερα συμπτώματα, έκανε και δεύτερο rapid test το οποίο βγήκε επίσης αρνητικό.
Όταν όμως τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο, τότε ο τέως υπουργός έκανε και PCR τεστ. Το οποίο βγήκε θετικό. Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνει για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Η υπόθεση λοιπόν του Μιχάλη Καλογήρου γεννά μεγάλες ανησυχίες αναφορικά με την ποιότητα των τεστ που έχει προμηθευτεί το κράτος. Δεν μπορεί ένας φορέας κορονοϊού με εμφανή συμπτώματα να κάνει δύο φορές τεστ και τα δύο να βγαίνουν αρνητικά.

Ήταν ίδιας μάρκας τα τεστ; Γιατί τότε το θέμα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό. Ελπίζουμε η αρμόδιοι να διερευνήσουν προσεκτικά την υπόθεση, διότι αναξιόπιστα τεστ μπορούν να αποβούν μοιραία στην μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ