Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Η τρίτη δόση θα «εκτοξεύει» την ανοσία

Η υψηλή συνολική ανοσία στον νέο κορωνοϊό που προσφέρει το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να αυξηθεί αργότερα με ένα τρίτο εμβόλιο mRNA, υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας της Γερμανικής Εταιρίας Ανοσολογίας Κάρστεν Βατσλ.

«Μπορούμε να αυξήσουμε αργότερα και χωρίς προβλήματα την ανοσία που προκλήθηκε από το εμβόλιο της AstraΖeneca με ένα τρίτο εμβόλιο mRNA. Το τέταρτο τρίμηνο του έτους το αργότερο θα είναι διαθέσιμες περισσότερες δόσεις εμβολίων από ό,τι θα είναι απαραίτητες για τον διπλό εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού. Επομένως, δεν θα ήταν πρόβλημα να προχωρήσουμε σε έναν τρίτο εμβολιασμό με ένα εμβόλιο mRNA» δήλωσε ο Κάρστεν Βατσλ στην εφημερίδα «Augsburger Allgemeine».

Σαφή προστασία

«Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο, έστω κι αν τα άλλα είναι λίγο καλύτερα. Λόγω της επιμήκυνσης του απαιτούμενου διαστήματος μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης στη Γερμανία, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca πιστεύεται ότι μπορεί να αυξηθεί στο 80%. Το εμβόλιο αυτό προσφέρει μια σαφή προστασία έναντι του κορωνοϊού, η οποία είναι στο πολλαπλάσιο καλύτερη από την περίπτωση που κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί καθόλου» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος του γερμανικού παραρτήματος της βρετανοσουηδικής εταιρίας Κλάους Χίντερντινγκ δήλωνε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca προστατεύει σε ποσοστό σχεδόν 100% από τη σοβαρή εξέλιξη του Covid-19.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ