Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Nέο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού στη Φινλανδία

Ερευνητές στη Φινλανδία υποστηρίζουν ότι εντόπισαν νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού SARS-CoV-2, το οποίο παρουσιάζει κάποιες κοινές μεταλλάξεις με άλλα γνωστά στελέχη του ιού. Οπως ανακοινώθηκε, μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί μόνο ένα κρούσμα από το «φινλανδικό» στέλεχος του κορωνοϊού, το οποίο οι επιστήμονες ονόμασαν πρόσκαιρα Fin-796H.

Οι υπεύθυνοι υγείας της χώρας υποστηρίζουν ότι πολύ πιθανώς το Fin-796H εμφανίστηκε πρώτη φορά παγκοσμίως στη Φινλανδία και δεν έφτασε σε αυτή μέσω κάποιας άλλης χώρας. Βασίζουν το συμπέρασμά τους στο γεγονός ότι από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19 έως τις ημέρες μας στη Φινλανδία έχουν καταγραφεί μόλις 51.000 κρούσματα και έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό μόνο 700 άνθρωποι.

Κοινές μεταλλάξεις

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του «φινλανδικού» στελέχους, όπως ανακοινώθηκε, μπορεί να έχει κάποιες κοινές μεταλλάξεις με το «βρετανικό» και το «νοτιοαφρικανικό» στέλεχος του κορωνοϊού, ωστόσο συνδυάζονται με τέτοιον τρόπο που καθιστούν το Fin-796H μοναδικό και ξεχωριστό στέλεχος του κορωνοϊού. Η ανακοίνωση των φινλανδικών υγειονομικών Αρχών δεν αποκάλυψε ποιες ακριβώς είναι οι μεταλλάξεις αυτές. Παρ’ όλα αυτά ύστερα από εργαστηριακή μελέτη τους εκτίμησαν ότι ότι αυτές οι μεταλλάξεις δεν έχουν κάνει το «φινλανδικό» στέλεχος πιο μολυσματικό ή πιο ανθεκτικό στο ανοσοποιητικό σύστημα, σε σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη του κορωνοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ