«Kαμπανάκι» τα εξανθήματα στα παιδιά

Σύμπτωμα σπάνιας φλεγμονής εξαιτίας του Covid-19

Must Read

Τα εξανθήματα που εμφανίζουν στο δέρμα τους τα παιδιά καλό θα ήταν να τσεκάρονται από τους γονείς, καθώς μπορεί να αποτελούν σύμπτωμα σπάνιας φλεγμονής εξαιτίας του Covid-19, επισημαίνουν ερευνητές. Ανέδειξαν μάλιστα και τα σημεία του σώματος που είναι πιθανότερο να εμφανιστούν, ώστε να διαχωριστούν από τα εξανθήματα που προκαλούνται από άλλες αιτίες.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Open Forum Infectious Diseases» αναφέρεται ότι τα εξανθήματα στο σώμα των παιδιών ενδέχεται να έχουν προκληθεί από το πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C), το οποίο σε σπάνιες περιπτώσεις εμφανίζεται σε διάφορα όργανα παιδιών που έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Οι ερευνητές στο αμερικανικό Children’s Hospital of Philadelphia διαπίστωσαν ότι τα ερυθρά εξανθήματα από το MIS-C είναι πιο πιθανό να τα εντοπίσει κανείς για πρώτη φορά στο κατώτερο μέρος των ποδιών, στο εσωτερικό των μηρών, στα μπράτσα και στον θώρακα. Οπως αναφέρουν στη δημοσίευση, τα εξανθήματα έχουν συνήθως κυκλικό σχήμα, στο μέγεθος μικρού νομίσματος, και στο εσωτερικό τους εμφανίζουν μικροσκοπικά ερυθρά στίγματα.

Η ερευνητική ομάδα σχολίασε ότι έχει την ελπίδα πως η έρευνά τους θα βοηθήσει τους γονείς, αλλά και τους γιατρούς, οι οποίοι θα πρέπει πάντα να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην διάγνωση, ώστε να εντοπίσουν εγκαίρως τα πρώτα σημάδια του.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This