Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Χαμός με το εμβόλιο της AstraZeneca – Τέλος και από την Κύπρο, ενώ η Ελλάδα περιμένει τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών!

Την Πέμπτη η έκτακτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Πανικός σε όλο τον πλανήτη με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς η μια χώρα μετά την άλλη διακόπτουν τους εμβολιασμούς, ενώ αντίστοιχες ανακοινώσεις έκανε και η Κύπρος η οποία έκανε γνωστό ότι προχωράει σε προσωρινή αναβολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca την Πέμπτη, 18 Μαρτίου. Και ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της γνωμοδότησης από την Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνων Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, η οποία διερευνά μια σειρά από περιστατικά θρόμβων αίματος σε άτομα που είχαν λάβει το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Στην Ελλάδα οι αρμόδιοι παρακολουθούν τις εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca και η αρμόδια Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών βρίσκεται σε επαγρύπνηση και σε συνεχή επαφή με τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Οι ελληνικές υγειονομικές αρχές αναμένουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα πως θα πραγματοποιήσει «έκτακτη συνάντηση» την Πέμπτη μετά την αναστολή από πολλές χώρες της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca λόγω ανησυχιών που συνδέονται με θρόμβους αίματος και πρόσθεσε πως τα πλεονεκτήματα του εμβολίου εξακολουθούν να υπερέχουν των κινδύνων.

Έως ότου υπάρξουν νεότερες οδηγίες από τον ΕΜΑ, οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζονται κανονικά στην Ελλάδα, όπως ανέφερε και σε χθεσινή ανακοίνωση η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ