ΠΟΥ: Nα μην απομακρύνονται από τα μωρά τους οι μητέρες που είναι θετικές στον Covid-19

Οι μητέρες θα πρέπει να συνεχίσουν να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο με τα μωρά τους

Must Read

Μια όχι ιδιαίτερα προβεβλημένη επέκταση της πανδημίας «φώτισε» ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας πως ο νέος κορωνοϊός έχει πλήξει σοβαρά τη φροντίδα των άρρωστων ή πρόωρων νεογέννητων, καθώς πολλά χωρίζονται ανώφελα από τις μητέρες τους και εκτίθενται στον κίνδυνο θανάτου ή μακροχρόνιων προβλημάτων υγείας.

Ειδικοί του τομέα αυτού ανέφεραν πως δύο νέες έρευνες έδειξαν ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη νεογνών δεν επιτρέπουν στις μητέρες που έχει επιβεβαιωθεί ή υπάρχει υποψία ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό να έχουν σωματική επαφή με τα νεογέννητα μωρά τους και σχεδόν ένα τέταρτο από αυτούς που ρωτήθηκαν δεν επέτρεπαν τον θηλασμό.

«Μητρική φροντίδα τύπου καγκουρό»

Ωστόσο, το να παραμένουν οι μητέρες μαζί με τα μωρά τους και η ενθάρρυνση να έχουν όλα τα μωρά τη λεγόμενη «μητρική φροντίδα τύπου καγκουρό» -η οποία αφορά την από νωρίς και πολύ στενή επαφή ανάμεσα στη μητέρα και στο νεογέννητο– θα μπορούσε να σώσει περισσότερες από 125.000 ζωές, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Lancet EclinicalMedicine.

Τα νεογέννητα σε όλο τον κόσμο έχουν «δικαίωμα στην επαφή που χρειάζονται με τους γονείς τους, η οποία σώζει ζωές» και αυτό δεν θα πρέπει να τους το αρνούνται λόγω της πανδημίας του Covid-19, δήλωσε ο Άνσου Μπανέρτζι, ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για θέματα υγείας των μητέρων και των νεογέννητων. «Δεκαετίες προόδου στη μείωση των θανάτων παιδιών θα τεθούν σε κίνδυνο, αν δεν ενεργήσουμε τώρα» σημείωσε σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι μητέρες θα πρέπει να συνεχίσουν να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο με τα μωρά τους από την ώρα της γέννησής τους, να μπορούν να τα θηλάσουν και να έχουν σωματική επαφή μαζί τους, ακόμα κι αν υπάρχουν υποψίες ή έχει επιβεβαιωθεί η προσβολή τους από Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This