Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021

Ιδανικό για τις μεταλλάξεις το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 συνιστάται για χρήση στις χώρες όπου μεταδίδονται οι παραλλαγές του κορωνοϊού, σύμφωνα με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Στις χώρες όπου η διάδοση των παραλλαγών είναι υψηλή και στις χώρες όπου διαθέτουμε τώρα πληροφορίες για τη χρήση του εμβολίου αυτού για τον έλεγχο της Covid-19, που προκαλείται από τις παραλλαγές αυτές του ιού, συνιστούμε τη χρήση του» δήλωνε χθες χαρακτηριστικά ο Αλεσάντρο Κραβιότο, πρόεδρος της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ, η οποία συνήλθε βέβαια για να κρίνει την αποτελεσματικότητα, αλλά και την ασφάλεια του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από τη συγκεκριμένη αμερικανική φαρμακευτική εταιρία. Σε μια φάση κατά την οποία όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις αναφορικά με τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, ο Κραβιότο τόνιζε, επίσης, ότι «μετά την εξέταση των δεδομένων, διαθέτουμε ένα εμβόλιο που αποδεικνύεται ασφαλές».

Για χρήση σε άτομα άνω των 18 ετών και χωρίς ανώτατο όριο ηλικίας

Προσθέτοντας, επιπλέον, ότι το εμβόλιο της J&J συνιστάται για χρήση σε άτομα άνω των 18 ετών και χωρίς ανώτατο όριο ηλικίας. Τον περασμένο Ιανουάριο η αμερικανική φαρμακευτική εταιρία είχε ανακοινώσει ότι το εμβόλιό της έχει αποτελεσματικότητα 66% κατά της Covid-19, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο μονοδοσικό, το οποίο μπορεί συγχρόνως να συντηρηθεί σε συνθήκες κοινού ψυγείου και λαμβάνει το «πράσινο φως» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το εμβόλιο αυτό έχει λάβει επίσης έγκριση για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ στο τέλος Φεβρουαρίου, στον Καναδά στις αρχές Μαρτίου και από τις 11 Μαρτίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ η Νότια Αφρική έχει επίσης αρχίσει εμβολιασμούς με αυτό.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι ελπίζει πως το διεθνές σύστημα Covax θα λάβει «το συντομότερο δυνατόν» 500.000.000 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, ενώ σύμβουλός του διευκρίνισε ότι ελπίζει οι πρώτες δόσεις να παραδοθούν τον Ιούλιο ή και νωρίτερα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ