Πέντε αλλαγές που πρέπει να κάνει στη διατροφή του ένας άνδρας, μετά την ηλικία των 40

Must Read

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες ηλικίας μεταξύ 45-54 ετών είναι 2 φορές πιο πιθανό να πάθουν καρδιακή προσβολή συγκριτικά με τις γυναίκες, ενώ την ίδια στιγμή είναι τρεις φορές πιο πιθανό για τους άνδρες ηλικίας άνω των 55 ετών.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι άνδρες δεν φροντίζουν την υγεία και τη διατροφή τους όπως οι γυναίκες, γι’ αυτό συλλέξαμε τις 5 διατροφικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε, για να βελτιώσετε την υγεία σας.

Διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι το κλειδί για μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς μεταξύ άλλων μειώνουν τη χοληστερόλη, βοηθούν στη διατήρηση του βάρους, προσφέρουν ενέργεια και συμβάλλουν στη μείωση κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου στο παχύ έντερο. Ένας ενήλικας άνδρας χρειάζεται περίπου 30 γρ. φυτικής ίνας την ημέρα, ενώ τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι μεταξύ άλλων τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά. Μπορείτε να βρείτε 3,3 γρ. φυτικών ινών σε 100 γρ. μαγειρεμένου μπρόκολου, ενώ η ίδια ποσότητα σε καστανό ρύζι, σου δίνει 1,8 γρ. ινών.

Πρόσεξε τον προστάτη

Περίπου το ένα τρίτο των ανδρών αντιμετωπίζει προβλήματα προστάτη μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι η υγιεινή διατροφή συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της υπερπλασίας του προστάτη, αλλά και στη μείωση αρκετών συμπτωμάτων που το προκαλούν. Τρία θρεπτικά συστατικά γι’ αυτό συμπεριλαμβάνουν τη βιταμίνη C, τη λουτεΐνη και το β-καροτένιο, συστατικά που είναι πλούσια σε τρόφιμα όπως καρότα, κεράσια, σπανάκι, πεπόνι, κρόκο αυγού και γλυκοπατάτα.

Υγιή οστά για μία υγιή ζωή

Η οστεοπόρωση είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις των οστών, με έναν στους πέντε άντρες άνω των 50 ετών να πάσχουν από αυτή. Η μειωμένη οστική μάζα ξεκινάει να εκδηλώνεται μετά την ηλικία των 35, γι’ αυτό είναι σημαντικό να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου θρεπτικά συστατικά που διατηρούν τα οστά υγιή. Εάν είστε άνω των 55, θα πρέπει να καταναλώνετε 1,200 mg ασβεστίου κάθε μέρα. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ασβέστιο είναι επίσης καλές πηγές Βιταμίνης D (σημαντική για τη διατήρηση της οστικής μάζας), ενώ δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα όλα γαλακτοκομικά, καθώς πλούσια σε ασβέστιο είναι ακόμη οι σαρδέλες, τα φασόλια, το σπανάκι και τα αμύγδαλα.

Μειώστε το αλάτι

Οι άνδρες φαίνεται να ξεχνούν τους κινδύνους της υψηλής αρτηριακής πίεσης, κι αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που περισσότεροι άνδρες συγκριτικά με γυναίκες υποφέρουν από αρτηριακή υπέρταση. Το αλάτι είναι ένας σημαντικός παράγοντας που ευθύνεται γι’ αυτό, καθώς οι περισσότεροι ξεπερνούν τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη αλατιού που είναι μόλις 6 γρ.. Για να μειώσειτε την πρόσληψη αλατιού, θα σας συμβουλεύαμε να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και να χρησιμοποιείτε χυμό λεμονιού ή μπαχαρικά, όταν χρειάζεστε περισσότερο αλάτι στο γεύμα σας.

  • Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο mensarena.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This