Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Στην τελική φάση δοκιμών το εμβόλιο της γαλλικής Valneva κατά του νέου κορωνοϊού

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πρόκειται για «εξαιρετικά ανοσογόνο» εμβόλιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες φάσεις των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού της Valneva, η οποία τώρα ετοιμάζεται για την έναρξη της τρίτης και τελικής φάσης.

Σε ανακοίνωσή της, η γαλλική φαρμακευτική εταιρία αναφέρει ότι το εμβόλιό της είναι «γενικά ασφαλές και καλά ανεκτό σε όλες τις ομάδες δόσεων που δοκιμάστηκαν, ενώ δεν εντοπίστηκαν ανησυχίες για την ασφάλεια από το ανεξάρτητο Συμβούλιο Παρακολούθησης Δεδομένων για την Ασφάλεια».

Ειδικότερα, στις μέχρι τώρα κλινικές δοκιμές, το εμβόλιο που χορηγείται σε δύο δόσεις με διαφορά τριών εβδομάδων έλαβαν 153 εθελοντές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Καθεμιά από αυτές έλαβε διαφορετική δόση του εμβολίου για να διαπιστωθεί ποια δόση παρέχει πιο αποτελεσματική προστασία από την Covid-19. Όπως ανακοινώθηκε, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο της Valneva είναι «εξαιρετικά ανοσογόνο», καθώς «πάνω από το 90% όλων των συμμετεχόντων στην έρευνα» ανέπτυξε σημαντικά επίπεδα αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

«Βάσει των δεδομένων που αξιολογήθηκαν, η εταιρία αποφάσισε να προωθήσει την υψηλή δόση στην κλινική δοκιμή τρίτης φάσης», επεσήμανε η Valneva. Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της γαλλικής εταιρίας δημιουργήθηκε έχοντας ως βάση το εμβόλιο για την ιαπωνική εγκεφαλίτιδα. Το τελευταίο έχει ήδη λάβει έγκριση από τις υγειονομικές Αρχές ώστε να χορηγείται.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ