Στην αντεπίθεση το Sputnik V που δεν προκαλεί επιπλοκές

Must Read

Η Ρωσία περνάει στην αντεπίθεση, με την εταιρία παραγωγής του εμβολίου κατά του Covid-19 Sputnik V να δηλώνει ότι δεν προκαλεί σπάνιες επιπλοκές, όπως τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, χάρη στην προηγμένη «τεχνολογία καθαρισμού» που εφάρμοσε.

Η Gamaleya Research Institute, που έχει την έδρα της στη Μόσχα, αναφέρθηκε ειδικά στα παραπάνω εμβόλια και στις αναφορές ότι σε σπάνιες περιπτώσεις ενδεχομένως η χορήγησή τους μπορεί να συνδέεται με θρομβωτικά περιστατικά. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι υπάρχουν «σημαντικές διαφορές» στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησε αβλαβείς αδενοϊούς για να αναπτύξει το εμβόλιο Sputnik V σε σύγκριση με τις τεχνικές που ακολούθησαν η AstraZeneca και η Johnson & Johnson. Γι’ αυτό οι ερευνητές της ρωσικής εταιρίας υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συγκρίνονται «δεδομένα για την ασφάλεια ενός εμβολίου με τα δεδομένα για την ασφάλεια άλλων εμβολίων».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ερευνητές της Gamaleya Research Institute χρησιμοποίησαν «τεχνολογία καθαρισμού τεσσάρων σταδίων» για να αναπτύξουν το Sputnik V, γεγονός που αύξησε την ασφάλεια χορήγησής του. Για να τεκμηριώσουν τα λεγόμενά τους οι ερευνητές επικαλέστηκαν παλαιότερη έρευνα, η οποία έδειξε ότι ο «αναποτελεσματικός καθαρισμός» του DNA των ιών θα μπορούσε να προκαλέσει τη δημιουργία θρόμβων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This