Δευτέρα 17/5/2021

Ο ήχος του ξυπνητηριού επηρέαζει την διάθεσή σας για τις επόμενες 4 ώρες

Αντικαταστήστε τον εκνευριστικό ήχο με το αγαπημένο σας τραγούδι

Οταν χτυπάει το ξυπνητήρι το πρωί, το μόνο που ξυπνάει μέσα σας είναι ο εκνευρισμός; Για να ξυπνάει και η ενέργειά σας, αλλά και για να παίρνετε με το μαλακό τη διάθεσή σας, σύμφωνα με νέα έρευνα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βάζετε στο ξυπνητήρι το αγαπημένο σας τραγούδι!

Ομάδα του RMIT University της Αυστραλίας διαπίστωσε ότι η «νωθρότητα ύπνου», που σε κάποιες περιπτώσεις διαρκεί ακόμα και τέσσερις ώρες μετά το ξύπνημα, μπορεί να καταπολεμηθεί, εκτός από την καφεΐνη, το φως και τα καυτά ντους, με μερικούς ήχους!

Συγκεκριμένα, μελωδικοί τόνοι, ανεξαρτήτως είδους μουσικής, μειώνουν πιο αποτελεσματικά τη νωθρότητα του ξυπνήματος σε σύγκριση με τα μη μελωδικά και άκρως εκνευριστικά κλασικά χτυπήματα του ξυπνητηριού. Είτε λοιπόν είστε λάτρης του «Happy» του Φάρελ Γουίλιαμς είτε κάποιου χαρούμενου και μπιτάτου ελληνικού κομματιού, το άκουσμά του στο ξυπνητήρι σίγουρα θα σας δώσει μια ώθηση.

Αυτά τα συμπεράσματα προέκυψαν από την παρακολούθηση εθελοντών, από τους οποίους ζητήθηκε να χρησιμοποιούν συγκεκριμένη εφαρμογή ξυπνήματος στο κινητό τους που είχε διαφορετικούς ήχους ξυπνητηριού. Με το ξύπνημα θα έπρεπε αμέσως να παίξουν ένα παιχνίδι για να διαπιστωθεί σε τι βαθμό είχε ενεργοποιηθεί η ετοιμότητά τους.  «Οι μελωδικοί ήχοι ξυπνήματος είχαν ως αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να είναι πιο γρήγοροι και πιο ακριβείς σε σύγκριση με εκείνους που είχαν ξυπνήσει με τους κλασικούς ήχους ξυπνητηριού» αναφέρει η ανακοίνωση των ερευνητών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ