Με ήπια συμπτώματα το 25% των εμβολιασμένων

Must Read

Ένας στους τέσσερις που έχουν κάνει οποιοδήποτε εμβόλιο κατά του Covid-19 κατά μέσο όρο εμφανίζει ήπια συμπτώματα, όπως πονοκέφαλος και κούραση, τα οποία εμφανίζονται στις πρώτες 24 ώρες και στη συνέχεια εξαφανίζονται σταδιακά. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές του βρετανικού King’s College London που έκαναν ειδική αναφορά στα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους «θα καθησυχάσουν πολλούς».

Οι ερευνητές βασίζονται στα δεδομένα που συνέλεξε το ZOE Covid Symptom Tracking Study, ένα διαδραστικό εργαλείο στο οποίο ανέφεραν τα συμπτώματα που εμφάνιζαν όσοι έκαναν εμβόλιο κατά του Covid-19 στη Βρετανία. Το ένα τρίτο όσων έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca εμφάνισε ήπια συμπτώματα, όπως αυτά που προαναφέρθηκαν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer ανερχόταν σε 13,5%.

Στα άτομα που έκαναν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer ήπια συμπτώματα εμφάνισε το 22%, ενώ το ποσοστό στη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca ήταν ίδιο με την πρώτη δόση, δηλαδή 33%. Διαπιστώθηκε επίσης ότι η ένταση των ήπιων συμπτωμάτων έφτανε στο αποκορύφωμά της έπειτα από 24 ώρες αφότου έκαναν την ένεση και ακολούθως εξασθενούσαν μέχρι να εξαφανιστούν. Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα και για τα δύο εμβόλια που αναφέρθηκε ήταν ο πονοκέφαλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This