Εντείνεται η ανησυχία για το στέλεχος από την Ινδία

Must Read

Μετά το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, και Βρετανοί αξιωματούχοι αναμένεται να χαρακτηρίσουν «στέλεχος ανησυχίας» ένα από τα νέα στελέχη του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκαν πρώτη φορά στην Ινδία, την ώρα που επιστήμονες επικαλούνται στοιχεία ότι το εν λόγω στέλεχος εξαπλώνεται ταχύτερα από την αρχική εκδοχή του ιού.

Ο λόγος για το γνωστό ως B.1.617.2, το οποίο αποτελεί μια εκδοχή του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία.

Τα κρούσματα

Ο Τζεφ Μπάρετ, διευθυντής του Wellcome Sanger Institute (Covid-19 Genomics Initiative), δήλωσε ότι οι υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων του B.1.617.2 στη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο «συνάδουν με το γεγονός ότι το εν λόγω στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό σε σχέση με παλαιότερες εκδοχές του ιού πέρυσι», προσθέτοντας ότι «είναι πιθανόν τόσο μεταδοτικό όσο το παραλλαγμένο στέλεχος του Κεντ B.117, το οποίο είναι πολύ διαδεδομένο στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Μεταξύ αυτών που έχουν οριστεί ως «στελέχη ανησυχίας» στη Βρετανία συγκαταλέγονται το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα στο Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, όπως και αυτά που ταυτοποιήθηκαν πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία. Ωστόσο ο Μπάρετ σημείωσε ότι υπάρχουν καθησυχαστικά στοιχεία από μελέτες που έχουν γίνει σε πραγματικές συνθήκες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του Covid-19 όσον αφορά αυτά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This