Δευτέρα 14/6/2021

Τα πολλαπλά οφέλη του ροδάκινου στον οργανισμό μας

Θωρακίζει τον οργανισμό μας

Τα οφέλη του ροδάκινου, που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, είναι πολλά! Ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και έχοντας αντικαρκινικές δράσεις, θωρακίζει τον οργανισμό μας και αποτελεί μια σούπερ ασπίδα ακόμη και στις αλλεργίες!

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

1 Το σύμπλεγμα βιταμινών C και Ε που περιέχει βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού.

2 Λόγω των φυτικών ινών, βοηθάει στην πέψη και την καλή λειτουργία του εντέρου. Σε ένα ροδάκινο οι μισές περίπου φυτικές ίνες είναι διαλυτές και οι άλλες μισές αδιάλυτες. Οι αδιάλυτες ίνες ενισχύουν τη μικροχλωρίδα του εντέρου, μειώνοντας την πιθανότητα δυσκοιλιότητας.

3 Είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών. Αυτό σημαίνει ότι τα ροδάκινα βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν τα κύτταρα του σώματός μας, ενώ παρέχουν προστασία από κάποιες μορφές καρκίνου. Είναι επίσης ιδιαίτερα πλούσια σε πολυφαινόλες, ενώσεις που περιορίζουν την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.

4 Περιέχουν ενώσεις που συμβάλλουν στη μείωση των παραγόντων καρδιακών παθήσεων, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, και τη μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων και της LDL χοληστερόλης.

5 Η βιταμίνη Α και η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που περιέχει το ροδάκινο κρατάει σε φυσιολογικά επίπεδα την υγρασία στο δέρμα μας, διατηρώντας το απαλό και ελαστικό. Η βιταμίνη C ως αντιοξειδωτική ουσία προστατεύει το δέρμα μας από τις ελεύθερες ρίζες και ο συνδυασμός αυτών των θρεπτικών συστατικών διατηρεί το δέρμα μας υγιές.

6 Λόγω των διαλυτών ινών που περιέχει το ροδάκινο επιβραδύνεται η απορρόφηση της ζάχαρης στο αίμα και σε συνδυασμό πάντα με άλλες τροφές πλούσιες σε διαλυτές φυτικές ίνες δημιουργείται μείωση των επιπέδων σακχάρων στο αίμα.

7 Οι βιταμίνες Α και C καθώς και το β καροτένιο που περιέχει το ροδάκινο αυξάνουν τη ροή του αίματος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται προστασία από οφθαλμολογικές διαταραχές, όπως καταρράκτης και εκφυλισμός της ωχράς κηλίδος. Επίσης προστατεύει τον αμφιβληστροειδή και τον φακό του ματιού από βλάβες που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου.

8 Τα ροδάκινα εμποδίζουν την παραγωγή ισταμίνης και με αυτόν τον τρόπο περιορίζονται τα συμπτώματα της αλλεργίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ