Πέμπτη 24/6/2021

Διαδικτυακός «δερματολόγος» της με τεχνητή νοημοσύνη θα εξετάζει ασθενείς μέσω της Google 

Είναι… γιατρός με ειδίκευση στη δερματολογία, διαθέτει πολύ υψηλή νοημοσύνη, αν και τεχνητή, χάρη στην οποία γνωρίζει τα πάντα για τις παθήσεις. O «δρ Google» είναι έτοιμος να σας εξετάσει για οποιοδήποτε πρόβλημα στο δέρμα σας, αρκεί να τον επισκεφτείτε… διαδικτυακά.

Η Google, σύμφωνα με τους «The Science Times», ανακοίνωσε ότι κάθε χρόνο στο «ψαχτήρι» της γίνονται δεκάδες εκατομμύρια αναζητήσεις για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών, καθώς παγκοσμίως 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν δερματικά προβλήματα. Για τη διευκόλυνση των χρηστών της, αλλά και την αντιμετώπιση της έλλειψης δερματολόγων παγκοσμίως, η Google αποφάσισε να λανσάρει το νέο διαδικτυακό εργαλείο health.google.com/dermatology.

Ο… δερματολόγος «δρ Google» βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη η οποία είναι πλήρως καταρτισμένη σε ιατρικά θέματα που αφορούν παθήσεις του δέρματος, καθώς είναι σε θέση να διαγνώσει μέχρι και 288 δερματικές ασθένειες. Η «εξέταση» αρχίζει με το διαδικτυακό εργαλείο να κάνει στον χρήστη μια σειρά από ερωτήσεις για το δερματικό πρόβλημα και τα συμπτώματά του. Στη συνέχεια ο χρήστης στέλνει τρεις φωτογραφίες του δέρματός του, τις οποίες αναλύει η τεχνητή νοημοσύνη και κάνει τη διάγνωση.

Η επικεφαλής του τμήματος υγείας της Google, δρ Κάρεν ντε Σάλβο, έσπευσε να επισημάνει ότι όσο καλά και να λειτουργεί το διαδικτυακό της εργαλείο, αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους ανθρώπους γιατρούς. Γι’ αυτό συνιστά στους χρήστες μετά τη γνωμάτευση του «δρα Google» να μην παραμελήσουν να απευθυνθούν στον γιατρό τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ