Δευτέρα 21/6/2021

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι εντόπισαν την αιτία των θρομβώσεων

Τον ένοχο στη σύνθεση των εμβολίων της AstraZeneca και Johnson & Johnson κατά του Covid-19, που ευθύνεται για τις θρομβώσεις, ισχυρίζονται ότι εντόπισαν Γερμανοί επιστήμονες. Αυτός είναι ο αδενοϊός, ο κοινός ιός του κρυολογήματος, που χρησιμοποιείται για να μεταφέρει την ακίδα πρωτεΐνης του κορωνοϊού στο σώμα, σύμφωνα με τον Rolf Marschalek, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης.

Η ομάδα του, σε μια προ-εκτίμηση που δεν έχει υποβληθεί ακόμα σε αξιολόγηση, αναφέρει ότι το πρόβλημα έγκειται στην είσοδο του αδενοϊού στον πυρήνα του κυττάρου και όχι μόνο στο κυτταρικό υγρό, όπου ο ιός παράγει κανονικά πρωτεΐνες. Ο καθηγητής Marschalek λέει ότι τα εμβόλια μπορούν να επανασχεδιαστούν για να αποφευχθεί το πρόβλημα. Η Johnson & Johnson είναι ήδη σε επαφή με τον καθηγητή, όπως δήλωσε ο ίδιος στους «Financial Times».

«Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας μπορούμε να πούμε στις εταιρίες πώς να μεταλλάξουν αυτές τις αλληλουχίες, κωδικοποιώντας την ακίδα πρωτεΐνη με τρόπο που να αποτρέπει τις ακούσιες αντιδράσεις» εξήγησε. Οσο για την εταιρία AstraZeneca, αυτή δεν φαίνεται να έχει επικοινωνήσει με την επιστημονική ομάδα των Γερμανών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εμβόλια mRNA που αναπτύχθηκαν από την Pfizer/BioNTech και τη Moderna δεν χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα παράδοσης και δεν έχουν συνδεθεί με περιστατικά θρομβώσεων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ