Καμπανάκι των ειδικών για το στέλεχος Δέλτα! Είναι 50% πιο μεταδοτικό από το βρετανικό και ήδη χτύπησε στην Αυστραλία

Must Read

Το παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που πρωτοεντοπίστηκε στην Ινδία, το στέλεχος Δέλτα, όπως το ονόμασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό και μπορεί να μολύνει ανθρώπους που έχουν ήδη νοσήσει από Covid-19 ή έχουν εμβολιαστεί μόνο με μία δόση εμβολίου, αναφέρει έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες από ομάδα Ινδών επιστημών.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα εκτιμάται ότι είναι πιο μεταδοτικό κατά 50% σε σχέση με το στέλεχος που πρωτοεντοπίστηκε στη Βρετανία, ανακοίνωσαν Ινδοί επιστήμονες του SARS-CoV-2 Genetics Consortium και του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών, προειδοποιώντας παράλληλα πως η «προηγούμενη μόλυνση και ο μερικός εμβολιασμός δεν αρκούν για να εμποδίσουν την εξάπλωσή του, όπως συνέβη στο Νέο Δελχί, και χρειάζεται ισχυρή υγειονομική απάντηση σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να περιοριστεί». Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα έχει ήδη εντοπιστεί σε περισσότερες από 50 χώρες παρότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 μειώνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες.

Νέες εξάρσεις

Στην Ινδία ειδικά οι περιοχές της υπαίθρου εξακολουθούν να βρίσκονται εν μέσω ενός καταστροφικού, δεύτερου κύματος και οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η χώρα πρέπει να επιταχύνει την εμβολιαστική της εκστρατεία για να αποφύγει νέες εξάρσεις της επιδημίας.
«Με τα κρατίδια να επιδεικνύουν σύνεση στο άνοιγμα, η οικονομική ανάκαμψη από αυτό το κύμα της επιδημίας θα είναι πιο σταδιακή σε σχέση με πέρυσι» σχολίασε ο Ντάρεν Ο, οικονομολόγος στο Capital Economics της Σιγκαπούρης. «Όμως η βραδεία εμβολιαστική εκστρατεία σημαίνει ότι ένα γρήγορο άνοιγμα θα αυξήσει την απειλή εμφάνισης νέων κυμάτων της επιδημίας, πιθανόν με πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη» πρόσθεσε.
Την ίδια ώρα, οι Αρχές στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας ανακοίνωναν ότι το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα εντοπίστηκε για πρώτη φορά μεταξύ των περιστατικών μόλυνσης στο τελευταίο ξέσπασμα του Covid-19 στην πολιτειακή πρωτεύουσα Μελβούρνη. «Το παραλλαγμένο στέλεχος είναι το Δέλτα που είναι διαβόητο στην Ινδία και εντοπίζεται όλο και περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για ένα παραλλαγμένο στέλεχος που προκαλεί σημαντική ανησυχία» δήλωσε ο Μπρετ Σάτον, αρχίατρος στη Βικτόρια, σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This