Με τεχνητή νοημοσύνη θα υπολογίζουν τον κίνδυνο θανάτου από Covid-19

Με τη συμμετοχή του Έλληνα καθηγητή Χαράλαμπου Αντωνιάδη

Must Read

Νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να υπολογίσει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε να πεθάνει από Covid-19, σκανάροντας τα αιμοφόρα αγγεία του.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με τη συμμετοχή του Ελληνα καθηγητή Χαράλαμπου Αντωνιάδη, ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο ο οποίος μπορεί να εκτιμήσει τη σφοδρότητα της νόσου μέσα από αξονική τομογραφία θώρακος.

Η τεχνολογία αυτή ανιχνεύει ουσιαστικά ανωμαλίες στο λίπος που περιβάλλει τα αιμοφόρα αγγεία, προκειμένου να μετρήσει τα επίπεδα φλεγμονής που προκαλούν οι κυτοκίνες σε ασθενείς με κορωνοϊό. Οι ασθενείς με αυξημένα επίπεδα φλεγμονής έχουν έως οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν στο νοσοκομείο εξαιτίας του ιού.

Η ομάδα των επιστημόνων εκτιμά ότι αυτή η καινοτόμος τεχνολογία θα βοηθήσει στην εξατομίκευση της θεραπείας και θα επιτρέψει στους θεράποντες ιατρούς την ταχύτερη χορήγηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για να σώσουν τη ζωή των ασθενών αυτών.

Σχεδόν από την αρχή της πανδημίας, οι ειδικοί είχαν συνδέσει τα σοβαρά περιστατικά Covid-19 με την «καταιγίδα κυτοκινών», η οποία προκαλείται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα «πλημμυρίζει» το κυκλοφορικό σύστημα με συγκεκριμένες πρωτεΐνες, οι οποίες ονομάζονται κυτοκίνες και προκαλούν φλεγμονή.

«Προσθέτοντας απλά ένα επιπλέον βήμα στη στάνταρ φροντίδα των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο με Covid-19 και έχουν ήδη κάνει αξονική, μπορούμε να εντοπίσουμε ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανατηφόρων επιπλοκών και πιθανά να τροποποιήσουμε ανάλογα τη θεραπεία τους για να συμβάλουμε στη μακροπρόσθεσμη ανάρρωσή τους» εξηγεί ο κ. Αντωνιάδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This