Κόκκινος «θησαυρός»: 5 οφέλη από την κατανάλωση κερασιών

Must Read

Κόκκινα, τραγανά και ζουμερά, δροσίζουν τον ουρανίσκο μας και γλυκαίνουν τη γεύση μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο λόγος για τα κεράσια, ο τόπος καταγωγής των οποίων λέγεται ότι είναι η Κερασούντα της Μικράς Ασίας.

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Η διατροφική τους αξία είναι μεγάλη και επιπλέον υπερτερούν των περισσότερων φρούτων και λαχανικών ως προς την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά. Είναι ιδανικά για σνακ μεταξύ των γευμάτων και κάνουν υπέροχα γλυκά.

Τα κεράσια είναι ένα φρούτο με πολλές ευεργετικές ιδιότητες, γεγονός που τα καθιστά πολύτιμο θησαυρό για την υγεία. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, έχουν λίγες θερμίδες, ενώ περιέχουν βιταμίνες Α και C.

Tα κεράσια είναι ωφέλιμα για την υγεία μας γιατί περιέχουν τις παρακάτω ευεργετικές ουσίες:

  • Είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που έχει φανεί ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.
  • Περιέχουν ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες στις οποίες οφείλουν το ζωηρό κόκκινο χρώμα τους.
  • Είναι από τα πλουσιότερα φρούτα σε φλαβονοειδή, που έχουν καρδιοπροστατευτική δράση.
  • Αποτελούν πηγή φυτικών ινών, που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου.
  • Περιέχουν κάλιο, που συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της πίεσης.
  • Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση.
  • Περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις μελατονίνης, που δρα κατά της αϋπνίας.

Ας δούμε όμως και ποια είναι τα οφέλη για τον οργανισμό:

  1.  Καταπολεμούν τις φλεγμονές
    Οσοι τρώνε κεράσια έχουν μείωση στη συγκέντρωση της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης στο αίμα τους (που είναι παράγοντας φλεγμονής).
  2. Προστατεύουν τους μυς
    Σε άτομα που πίνουν χυμό κερασιού μειώνονται ο πόνος και η μυϊκή βλάβη που παρουσιάζουν κατά την άσκηση.
  3. Μειώνουν το ουρικό οξύ
    Τα κεράσια συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων του ουρικού οξέος στο αίμα.
  4. Πλήττουν αρθρίτιδα και όγκους
    Η κατανάλωσή τους σχετίζεται με τη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων στις περιπτώσεις αρθρίτιδας, καθώς και των όγκων του γαστρεντερικού συστήματος.
  5. Βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ
    Σε πείραμα με ποντίκια που έτρωγαν σκόνη κερασιού αναμεμειγμένη με πολύ λιπαρές τροφές παρατηρήθηκε ότι αύξησαν το βάρος και τον λιπώδη ιστό τους σε μικρότερο βαθμό σε σύγκριση με εκείνα που δεν κατανάλωναν σκόνη κερασιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This