Διαφανής μπογιά «απορροφά» μολυσμένα σταγονίδια

Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια

Must Read

Πρωτοποριακή, διάφανη μπογιά που είναι φτιαγμένη από συστατικό των conditioner μαλλιών και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια είναι ικανή να απορροφά τα μολυσμένα με τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 αιωρούμενα σταγονίδια, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσής του σε κλειστούς χώρους, όπως εστιατόρια και σούπερ μάρκετ.

Οι ερευνητές του Northwestern University in Evanston στο Ιλινόις των ΗΠΑ δημιούργησαν την μπογιά με βάση ένα πολυμερές πολυηλεκτρολύτη που χρησιμοποιείται σε προϊόντα ομορφιάς, κυρίως σε conditioner μαλλιών. Βασικά του χαρακτηριστικά είναι ότι έχει μεγάλη απορροφητικότητα για τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα μας όταν μιλάμε, ότι είναι διάφανο και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την ίδια αποτελεσματικότητα σε τοίχους, έπιπλα και οποιασδήποτε φύσης υλικό.

Το υλικό

Οι ερευνητές θεωρούν ότι άμεσα η διάφανη μπογιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω στα plexiglass που έχουν τοποθετηθεί στα ταμεία των σούπερ μάρκετ ή χρησιμοποιούνται ως διαχωριστικά ανάμεσα σε τραπέζια εστιατορίων. Όπως εξηγούν, ως υλικό το plexiglass μπορεί οριακά να διακόψει την πορεία κάποιων από τα μολυσμένα με τον νέο κορωνοϊό σταγονίδια που πέφτουν πάνω του, ανάλογα με την ταχύτητά τους. Αντίθετα το υλικό που ανέπτυξαν οι ερευνητές μπορεί να καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τον αέρα σε εστιατόρια και σούπερ μάρκετ, καθώς απορροφά όλα τα σταγονίδια με τα οποία έρχεται σε επαφή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This