Σάββατο 31/7/2021

«Ο καφές είχε μυρωδιά βενζίνης» – Πρώην ασθενείς με αλλοιωμένες γεύση και όσφρηση

Η απώλεια της γεύσης και της όσφρησης είναι καταγεγραμμένο σύμπτωμα σε ασθενείς με Covid-19, όμως όλο και πιο πολλοί γιατροί καταγράφουν περιστατικά πρώην ασθενών οι οποίοι ανακτούν αλλοιωμένες τη γεύση και την όσφρηση. Περιπτώσεις ανθρώπων για τους οποίους επί μήνες ο καφές είχε μυρωδιά βενζίνης ή το φρέσκο κρέας είχε γεύση σάπιου ανέδειξαν την ανάγκη για νέες έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην όσφρηση.

Η εφημερίδα «New York Times» συνέλεξε μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές μαρτυρίες πρώην ασθενών με τη λοίμωξη του νέου κορωνοϊού, οι οποίοι εμφάνισαν αλλοιωμένη ή μπερδεμένη όσφρηση ή γεύση το 2020, αρκετό καιρό μετά την ανάρρωσή τους από τον Covid-19 και έναν χρόνο αργότερα σε πολλούς το πρόβλημα παραμένει. Η Μαρσέλ Κούταμπ δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι ο καφές τής μυρίζει σαν βενζίνη και ότι η όσφρησή της είναι τόσο μπερδεμένη που δεν μπορεί να πάει σε μανάβικο, διότι αισθάνεται ότι όλα τα προϊόντα μυρίζουν άσχημα και δεν αντέχει.

Η Μπρουκ Βίγκατ δεν άντεχε να βρίσκεται κοντά σε κρέας, κρεμμύδια ή σκόρδο, διότι της μύριζαν σαν σάπια, ενώ τα μπρόκολα είχαν μια «χημική» μυρωδιά. Μια τρίτη ασθενής, η Τζάνετ Μαρπλ, είπε ότι γι’ αυτήν ο καφές, το φιστικοβούτυρο και τα κόπρανα είχαν όλα την ίδια μυρωδιά, «σαν καμένο καουτσούκ».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ