Με προβλήματα μνήμης και συμπεριφοράς το 50% των πρώην ασθενών με Covid-19

Must Read

Ερευνητές στην Ιταλία προειδοποιούν ότι πάνω από το 50% των πρώην ασθενών με Covid-19 υποφέρουν από γνωστικά προβλήματα αλλά και προβλήματα συμπεριφοράς δύο μήνες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η ερευνητική ομάδα του Μάσιμο Φίλιπι του πανεπιστημίου Vita-Salute San Rafaele του Μιλάνου ανακοίνωσε στο Εβδομο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας στη Βιένη ότι αρκετοί ασθενείς μετά την ανάρρωση από την οξεία φάση της λοίμωξης εμφανίζουν προβλήματα μνήμης, προσανατολισμού στον χώρο, ικανότητας επεξεργασίας νέων πληροφοριών κ.ά. Επίσης, ένας στους πέντε (20%) εμφανίζει διαταραχή μετατραυματικού στρες και το 16% συμπτώματα κατάθλιψης.

Οι ερευνητές έκαναν τεστ νευρογνωστικών ικανοτήτων και μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου σε ασθενείς δύο μήνες μετά την αρχική φάση της νόσου Covid-19. Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς (53%) βίωναν γνωστικές διαταραχές.

Συνδυασμός

Ειδικότερα, το 16% είχε προβλήματα εργαζόμενης μνήμης, νοητικής ευελιξίας και επεξεργασίας πληροφοριών, το 6% οπτικοχωρικά προβλήματα, όπως δυσκολία αντίληψης του βάθους και του κοντράστ, το 6% άλλα προβλήματα μνήμης και το 25% έναν συνδυασμό των παραπάνω προβλημάτων.

Τα γνωστικά και ψυχοπαθολογικά προβλήματα ήταν χειρότερα στους νεότερους, κάτω των 50 ετών. Οσο πιο βαριά πέρασε κάποιος στο νοσοκομείο τον Covid-19 τόσο περισσότερα ήταν τα κατοπινά προβλήματά του. Δέκα μήνες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο το ποσοστό εκείνων με επίμονα προβλήματα είχε μειωθεί στο 36%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This