Κυριακή 1/8/2021

Περισσότερες οι πιθανότητες παράλυσης Bell σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ερευνητές από τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι οι ασθενείς με Covid-19 έχουν επτά φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να εκδηλώσουν παράλυση Bell, σε σχέση με τους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι.

Η παράλυση Bell είναι μια πάθηση ενός νεύρου η οποία αποδυναμώνει τους μυς του προσώπου και εκδηλώνεται με παράλυση του ενός μισού του προσώπου. Συνήθως είναι παροδική και η πρώτη βελτίωση εμφανίζεται ύστερα από μερικές εβδομάδες, ενώ συνήθως υπάρχει πλήρης ανάρρωση σε έξι μήνες. Μικρός αριθμός ασθενών μπορεί να εμφανίσει την παράλυση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να παρουσιάσει υποτροπή κάποια στιγμή, αρκετό καιρό μετά την πλήρη αποκατάσταση.

Αντίθετα με ό,τι πιστευόταν αρχικά, η παράλυση Bell αποδείχτηκε πιο συνηθισμένο σύμπτωμα σε ασθενείς με Covid-19. Αυτό διαπίστωσαν ερευνητές από το University Hospitals Cleveland Medical Center και το Case Western Reserve University School of Medicine στο Οχάιο των ΗΠΑ, οι οποίοι επίσης μελέτησαν τον κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης.

Από τους 37.000 πλήρως εμβολιασμένους εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα, μόνο οκτώ εμφάνισαν παράλυση Bell, αριθμός που αντιστοιχεί σε 19 περιστατικά ανά 100.000 εμβολιασμένους. Αντίθετα, στους μη εμβολιασμένους που νοσούν με Covid-19 παράλυση Bell εμφανίζουν 82 στους 100.000. Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η μελέτη τούς δίνει έναν ακόμη λόγο για να κάνει κάποιος το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ