Κήλη: Πότε το περιστατικό κρίνεται επείγον

Must Read

Κήλη μπορεί να παρουσιάσουν όλοι οι άνθρωποι χωρίς απαραίτητα να έχουν κάποιο ιστορικό υγείας. Χαρακτηριστικό της είναι η παρουσία εξογκώματος σε κάποιο μέρος της κοιλιάς, το οποίο αρχικά είναι ανώδυνο και παρουσιάζεται μόνο όταν το άτομο κουράζεται ή όταν κάνει έντονη γυμναστική.

Η κήλη μπορεί να παρουσιαστεί σε διάφορα σημεία της κοιλιακής χώρας. Στους βουβώνες όπου ονομάζεται βουβωνοκήλη, στον ομφαλό όπου ονομάζεται ομφαλοκήλη, μετά από ένα χειρουργείο όπου ονομάζεται μετεγχειρητική κήλη κ.ο.κ.

Στην αρχή ο ασθενής την αντιλαμβάνεται μετά από πίεση όπως άρση βαρών ή βήχας. Σε επόμενο στάδιο η κήλη μπορεί να προεξέχει του δέρματος και με μία μικρή πίεση του δαχτύλου να επανέρχεται. Σε τελικό στάδιο ακόμα και σε όρθια θέση η κήλη φαίνεται και δεν είναι ανατάξιμη. Σε αυτό το σημείο, η κήλη πρέπει να ελεγχθεί επειγόντως καθώς υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο περίσφιξης, κατάσταση η οποία επιβάλλει οπωσδήποτε νοσηλεία και επέμβαση.

Στην περισφιγμένη κήλη, εμφανίζεται συμπτωματολογία που περιλαμβάνει ναυτία, εμετό, απόφραξη και πόνο. Ουσιαστικά πρόκειται για στραγγαλισμό του σπλάχνου, το οποίο μπορεί να σταματήσει να αιματώνεται μέχρι να συμβεί η σήψη του. Οι γιατροί λένε ότι ο χρόνος που έχει ο ασθενής να διακομιστεί στο νοσοκομείο είναι 6 ώρες.

Δεν μπορεί να καθοριστεί χρονικά κανένα περιστατικό, καθώς το καθένα είναι διαφορετικό. Οι επιπλοκές σε μία κήλη με σταδιακή επιδείνωση είναι αυξημένες, γι’ αυτό και το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας ασθενής είναι να προγραμματίσει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα την επέμβαση, η οποία γίνεται πλέον λαπαροσκοπικά ή ρομποτικά και είναι ρουτίνας.

 Ο Γενικός Χειρουργός Γ. Ηλίας βρίσκεται στο πλάι κάθε ασθενούς, κλείστε άμεσα το ραντεβού σας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This