Πόσες θερμίδες έχει το παγωτό και τι πρέπει να προσέξετε

Must Read

Τι γίνεται με τα λιπαρά, τη ζάχαρη και τις θερμίδες του παγωτού; Πόσο συχνά μπορούμε να δίνουμε στο παιδί μας; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Το παγωτό παρασκευάζεται κυρίως από γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, γλυκαντικές ύλες, αβγά, φυτικά λιπαρά, κακάο, αρωματικές, χρωστικές, γαλακτοματοποιητικές και σταθεροποιητικές ουσίες. Ανάλογα με τον τύπο του παγωτού μπορεί να έχουν προστεθεί ξηροί καρποί, κομμάτια φρούτων ή/και σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας, φρούτων ή καραμέλας.

Λόγω του γεγονότος ότι τα βασικά συστατικά του παγωτού είναι το γάλα, η κρέμα γάλακτος και το αβγό, μπορούμε να ανιχνεύσουμε σε αυτό αρκετά θρεπτικά συστατικά ωφέλημα για την υγεία μας. Στο σημείο αυτό, όμως, αξίζει να αναρωτηθούμε τι γίνεται με τα λιπαρά, τη ζάχαρη και τις θερμίδες του παγωτού. Πόσο συχνά μπορούμε να δίνουμε στο παιδί μας; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Τα λιπαρά του παγωτού προέρχονται από το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα φυτικά λιπαρά που προστίθενται σε αυτό και είναι κυρίως κορεσμένα. Οι υδατάνθρακες του παγωτού προέρχονται από τα σάκχαρα του γάλακτος και από την προστιθέμενη σε αυτό ζάχαρη και είναι περίπου 20-25 γρ./100γρ. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να τονίσουμε ότι το παγωτό ανήκει στα τρόφιμα μεσαίου γλυκαιμικού δείκτη, καθώς έχει αποδειχθεί ότι ο γλυκαιμικός δείκτης μετά την κατανάλωσή του είναι χαμηλότερος σε σύγκριση με αυτόν μετά την κατανάλωση άσπρου ψωμιού, ρυζιού ή άσπρων ζυμαρικών.

Η ενεργειακή αξία ενός παγωτού κυμαίνεται από 80 έως 250 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, ανάλογα πάντα με το είδος του. Tα παιδιά μπορούν να απολαμβάνουν ένα δροσιστικό παγωτό, πάντα όμως με μέτρο στη συχνότητα κατανάλωσής του (όχι παραπάνω από δύο φορές/εβδομάδα) και στην ποσότητα.

Ενδείκνυται το παγωτό να καταναλώνεται μετά το μεσημεριανό γεύμα, σαν μέρος του κυρίως γεύματος και όχι σαν μεμονωμένο σνακ, κάτι το οποίο θα επιφέρει απότομη αύξηση στο σάκχαρο του αίματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This