Αμερικανική μελέτη: Ακόμα και το ένα τέταρτο της δόσης του εμβολίου της Moderna είναι αποτελεσματικό

Must Read

Μια κατά πολύ μικρότερη δόση του εμβολίου της Moderna από εκείνη που χορηγείται σε όλο τον κόσμο φαίνεται πως αρκεί για να παράγει αντισώματα που διαρκούν μήνες μετά τον εμβολιασμό, δίνοντας ελπίδα στους ειδικούς πως θα αντιμετωπίσουν έτσι το πρόβλημα έλλειψης δόσεων, ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Ερευνητές του La Jolla Institute for Immunology, στις ΗΠΑ, δοκίμασαν να εμβολιάσουν 35 άτομα με το ένα τέταρτο της δόσης του εμβολίου που χορηγείται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Αντί για 100 μικρογραμμάρια του mRNA εμβολίου χορήγησαν δηλαδή 25 μικρογραμμάρια στους εθελοντές, σε δύο δόσεις, με διαφορά 28 ημερών.

Οι ερευνητές παρακολουθούσαν τους συμμετέχοντες στην έρευνα για διάστημα εφτά μηνών μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, παίρνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα δείγματα αίματος. Οπως διαπίστωσαν, τα αντισώματα κατά της πρωτεϊνικής ακίδας εξακολουθούσαν να είναι ανιχνεύσιμα έξι μήνες μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Επιπλέον, ανακάλυψαν ότι τα αντισώματα που αναπτύχθηκαν με το ένα τέταρτο της στάνταρ δοσολογίας ήταν παρόμοια με εκείνα που ανιχνεύονται στο αίμα ασθενών που ανάρρωσαν από Covid-19.

Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης την αντίδραση των Τ-λεμφοκυττάρων, τα οποία παίζουν ρόλο στην κυτταρική «μνήμη» και διαπίστωσαν ότι κι αυτά εξακολουθούσαν να είναι ανιχνεύσιμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This