Rapid test όσφρησης ανιχνεύει τον Covid

Must Read

Ένα γρήγορο τεστ όσφρησης δείχνει ενθαρρυντικά αποτελέσματα ως εργαλείο ανίχνευσης του Covid-19 σε μια πιλοτική μελέτη. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια κάρτα όσφρησης με μία από οκτώ διαφορετικές μυρωδιές είχε βαθμό ευαισθησίας 75% και βαθμό ακρίβειας 95,2% σε σύγκριση με τα PCR τεστ. Αυτό σημαίνει ότι το νέο τεστ, που ονομάζεται SAFER Card, μπορεί να δείχνει ένα στα τέσσερα τεστ ψευδώς αρνητικά, αλλά πολύ λίγα ψευδώς θετικά.

Οι ομάδες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο και του πανεπιστημίου Southern Methodist στο Τέξας ισχυρίζονται ότι το τεστ αυτό είναι ταχύτερο και πιο φτηνό από τα άλλα διαγνωστικά μέσα και μπορεί να αποτελέσει έναν εύκολο τρόπο για σχολεία και επιχειρήσεις να καθορίζουν ποιοι άνθρωποι θα πρέπει να υποβληθούν σε περαιτέρω έλεγχο. Η απώλεια της γεύσης και της όσφρησης ήταν από τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν από τους υγειονομικούς.

Στην έρευνα για το νέο τεστ, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο «JAMA Otolaryngology – Head & Neck Surgery», επιστρατεύτηκαν 163 ενήλικοι εθελοντές. Καθένας από αυτούς πήρε μια κάρτα που περιέχει μια ένδειξη που έπρεπε να ξύσουν και να μυρίσουν. Επέλεξαν μία από οκτώ επιλογές μυρωδιάς, δηλαδή μπανάνα, μπλούμπερι, λεμόνι, μέντα κ.λπ., και υπέβαλαν τις απαντήσεις τους ηλεκτρονικά. Αν ένας από τους εθελοντές δήλωνε λανθασμένη μυρωδιά, χαρακτηριζόταν έχων οσφρητική δυσλειτουργία.

Ολοι τους μετά υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ και μεταξύ των 16 που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, οι 12, δηλαδή ποσοστό 75%, είχαν αποτύχει στο οσφρητικό τεστ σε σύγκριση με επτά στους 147, δηλαδή ποσοστό 4,8% από αυτούς που βρέθηκαν αρνητικοί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This