Ισραήλ: Ξεκινούν δοκιμές εμβολίου κατά της Covid-19, το οποίο θα είναι… πόσιμο!

Θα είναι ταχύτερο, φτηνότερο και ευκολότερο στην παρασκευή του συγκριτικά με τα ενέσιμα εμβόλια

Must Read

Κλινικές δοκιμές για πόσιμο εμβόλιο κατά της Covid-19 πρόκειται να ξεκινήσει ισραηλινή εταιρία. Η Oraxax Medical, θυγατρική της Oramed Pharmaceuticals, με έδρα την Ιερουσαλήμ, αναμένεται να πάρει τη σχετική έγκριση από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον Ναντάβ Κιντρόν, CEO της Oramed, το πόσιμο εμβόλιο θα είναι ταχύτερο, φθηνότερο και ευκολότερο στην παρασκευή συγκριτικά με τα ενέσιμα, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι θα μπορεί να διανέμεται ευκολότερα στις φτωχότερες χώρες. «Ένα πόσιμο εμβόλιο θα ελαχιστοποιούσε πολλά εμπόδια για την ταχύτερη, ευρείας κλίμακας διανομή του, επιτρέποντας πιθανά στον κόσμο να πάρει μόνος το εμβόλιο στο σπίτι του. Αν και η ευκολία χορήγησης είναι ζωτικής σημασίας, σήμερα για την επιτάχυνση του ρυθμού ανοσίας ένα πόσιμο εμβόλιο θα μπορούσε να αποδειχτεί ακόμα πιο πολύτιμο σε περίπτωση που ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 θα γίνει ετήσιος, όπως συμβαίνει με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης», εξήγησε ο Ναντάβ Κιντρόν στην «Jerusalem Post».

Η εταιρία θα χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία με αυτή που χρησιμοποιεί για την ανάπτυξη καψουλών ινσουλίνης για τον διαβήτη τύπου 1 και 2. Στόχος των κλινικών δοκιμών θα είναι περισσότερο η «απόδειξη της σκοπιμότητας» ενός τέτοιου εμβολίου, παρά η αποτελεσματικότητά του, που θα μελετηθεί σε δεύτερο χρόνο.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This