Καταστροφή το άγχος σε οικονομικά, επαγγελματικά και ιατρικά θέματα

Το άγχος οδηγεί στη χειρότερη λήψη αποφάσεων

Must Read

Nέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι σπεύδουν να βγάλουν το χειρότερο συμπέρασμα όταν είναι αγχωμένοι. Ερευνητές του University College London ανακάλυψαν ότι όταν κάποιος τελεί υπό καθεστώς στρες, καταλήγει σε ανεπιθύμητα συμπεράσματα, καθώς έχει βασίσει τη σκέψη του σε αδύναμα στοιχεία.

Σε πειράματα που έγιναν οι συμμετέχοντες που βρίσκονταν εν αναμονή κάποιου αγχωτικού γεγονότος έστρεφαν την προσοχή τους στα αρνητικά ερεθίσματα που δέχονταν. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το στρες είναι πιο πιθανό να οδηγήσει τους ανθρώπους να καταλήξουν στο χειρότερο δυνατό σενάριο.

«Πολλές από τις πιο σημαντικές επιλογές που θα κάνεις, από οικονομικές αποφάσεις μέχρι ιατρικές και επαγγελματικές, συνήθως γίνονται όταν νιώθεις στρεσαρισμένος. Συχνά αυτές οι αποφάσεις απαιτούν πρώτα τη συγκέντρωση πληροφοριών και τη μελέτη των στοιχείων» αναφέρει ο συγγραφέας της έρευνας Τάλι Σάροτ, προσθέτοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση τείνει κανείς να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στα στοιχεία που οδηγούν σε αρνητικά συμπεράσματα.

Αντιθέτως, οι αποφάσεις που παίρνονται είναι σαφώς καλύτερα ζυγισμένες όταν είναι κανείς χαλαρός. Από την ίδια έρευνα εξήχθη, επίσης, το συμπέρασμα ότι ο αντίκτυπος του στρες στην πνευματική και την ψυχική υγεία μπορεί να βλάψει την παραγωγικότητα και να οδηγήσει σε οικονομική απώλεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This