Και τριχόπτωση προκαλεί η μακρά Covid

Must Read

Οι άνθρωποι που πάσχουν από τη λεγόμενη μακρά Covid υποφέρουν από τριχόπτωση ακόμα και μήνες μετά τη μόλυνσή τους, επισημαίνει ειδικός. Ο γιατρός από το Νέο Δελχί Shahin Nooreyezdan, που εργάζεται ως πλαστικός χειρουργός στο νοσοκομείο Indraprastha Apollo Hospitals, δήλωσε ότι έχουν διπλασιαστεί τα περιστατικά απώλειας μαλλιών στην παραπάνω κατηγορία ασθενών.

Μιλώντας στη βρετανική «The Sun» ο Nooreyezdan επισήμανε ότι στην πόλη του υπάρχουν πολλά κρούσματα της μακράς Covid στην οποία άνθρωποι που νόσησαν από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 και ξεπέρασαν την οξεία φάση της λοίμωξη παίρνοντας εξιτήριο από νοσοκομείο ως «αναρρώσαντες», συνεχίζουν να παρουσιάζουν συμπτώματα ακόμη και μήνες αργότερα.

Πτώση μαλλιών

Ειδικότερα ο πλαστικός χειρουργός ανέφερε ότι τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει ο ίδιος στην κλινική του για αντιμετώπιση της απώλειας μαλλιών έχουν διπλασιαστεί.

Ο Nooreyezdan υποστήριξε ότι η φλεγμονή που παραμένει στον οργανισμό μετά τη λήξη της οξείας μορφής του Covid-19 προκαλεί, μεταξύ άλλων, και πτώση των μαλλιών, η οποία μπορεί να διαρκέσει ακόμη και για τρεις μήνες. Στην πτώση των μαλλιών επίσης συντελούν, σύμφωνα με τον Nooreyezdan, η μείωση της τροφής, οι ξαφνικές αλλαγές του σωματικού βάρους, οι ορμονικές διαταραχές και η μείωση των επιπέδων των βιταμινών D και B12, τα οποία παρατηρούνται κατά τη μακράς διάρκειας Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This