«Κοσκινίζουν» το εμβόλιο της Moderna στις ΗΠΑ για καρδιοπάθειες

Must Read

Οι αμερικανικές υγειονομικές Αρχές ερευνούν κατά πόσο το εμβόλιο κατά του Covid-19 της Moderna αυξάνει τον κίνδυνο φλεγμονής στην καρδιά στους νεότερους. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξετάζουν ιδιαίτερα την πιθανότητα ο κίνδυνος από το εμβόλιο της Moderna να είναι μεγαλύτερος από ό,τι από το εμβόλιο της Pfizer.

Την είδηση μετέδωσε η «Washington Post», σημειώνοντας ότι ο FDA και τα CDC κινητοποιήθηκαν έπειτα «από αναφορές από τον Καναδά». Τα καναδικά δεδομένα, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, υποδεικνύουν ότι οι άντρες κάτω των 30 ετών έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την καρδιακή πάθηση μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα αφότου κάνουν το εμβόλιο της Moderna.

Κίνδυνος μυοκαρδίτιδας

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο για τους Αμερικανούς ερευνητές είναι ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας είναι κατά 2,5 φορές μεγαλύτερος σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Moderna από ό,τι σε αυτούς που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer.

Πηγή της «Washington Post» υποστήριξε ότι η έρευνα για τον κίνδυνο εμφάνισης της εν λόγω καρδιακής πάθησης είναι πίσω από την καθυστέρηση του FDA να εγκρίνει το εμβόλιο κατά του Covid-19 της Moderna για τις ηλικιακές ομάδες των 12-17 ετών. Πρόσθεσε ότι η αμερικανική έρευνα είναι στα πρώτα στάδια και απαιτούνται περισσότερα δεδομένα προτού εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This