Εμβόλιο δύο σε ένα: Και ως ενισχυτική δόση για τον Covid-19 και αποτελεσματικό κατά της γρίπης

«Πυρετός» δοκιμών στη Moderna!

Must Read

Σαν βόμβα έπεσε χθες στη διεθνή ειδησεογραφία εν μέσω πανδημίας η ανακοίνωση της Moderna για τα νέα εμβολιαστικά σχέδιά της. 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας λοιπόν, το νέο εμβολιαστικό πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο θα λειτουργεί ως τρίτη – ενισχυτική δόση για τον κορωνοϊό, αλλά ταυτόχρονα θα είναι αποτελεσματικό και για την εποχική γρίπη.

«Είμαι περήφανος για την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα της Moderna» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στεφάν Μπανσέλ, εξηγώντας ότι «η πλατφόρμα mRNA μπορεί να δώσει λύσεις σε κάποιες από τις μεγαλύτερες υγειονομικές προκλήσεις. Από νόσους που επηρεάζουν εκατομμύρια μέχρι σπάνιες ασθένειες που αφορούν κάποιες δεκάδες ανθρώπους, έως και φάρμακα που θα προσαρμόζονται σε ατομικό επίπεδο».

Όπως είπε ακόμη το μεγαλοστέλεχος της εταιρίας, «σήμερα ανακοινώνουμε το πρώτο βήμα για το νέο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα που αφορά το αναπνευστικό και πρόκειται για τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο θα συνδυάζει μια τρίτη δόση – booster για τον Covid-19 και ένα booster για την εποχική γρίπη».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλε η Moderna στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), μια τρίτη δόση εμβολίου 50 µg -δηλαδή η μισή ποσότητα απ’ ό,τι οι δύο πρώτες δόσεις- ανέβασε τα επίπεδα αντισωμάτων που δρουν κατά της μετάλλαξης Δέλτα κατά 40 φορές.

Η ενδιαφέρουσα αυτή εξέλιξη, ωστόσο, έρχεται σε μια φάση κατά την οποία η Ε.Ε. δίνει μάχη ώστε να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς ο μαζικός εμβολιασμός των πληθυσμών των κρατών-μελών της, για να χτιστεί το περίφημο πια τείχος ανοσίας.

Χθες πάντως, ο υπεύθυνος στρατηγικής των Βρυξελλών για τα εμβόλια Μάρκο Καβαλιέρι τόνιζε πως ο ΕΜΑ χρειάζεται περισσότερα στοιχεία και για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού. «Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια Sputnik V και Sinovac, διεξάγονται αρκετά παραγωγικές συζητήσεις με τις εταιρίες, ωστόσο φαίνεται ότι πρέπει να σταλούν περισσότερα στοιχεία, προτού καταστεί δυνατόν να επιτευχθεί πρόοδος στη διαδικασία πιστοποίησης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα πως στη φάση αυτή κανένα από τα υπάρχοντα όπλα κατά της πανδημίας δεν περισσεύει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This