«Άτρωτοι» ακόμη και απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα οι πλήρως εμβολιασμένοι

Έχουν 11 φορές λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τον ιό και 10 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν, σύμφωνα σύμφωνα με έρευνες Αμερικανών υγειονομικών αξιωματούχων

Must Read

Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν 11 φορές λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από την Covid-19 και 10 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν, έχοντας μολυνθεί με τον νέο κορωνοϊό, από τότε που η πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα έγινε το κυρίαρχο στέλεχος του ιού στις ΗΠΑ!

Τα δεδομένα προκύπτουν από τρία άρθρα που δημοσιεύθηκαν από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τον κύριο ομοσπονδιακό οργανισμό δημόσιας υγείας της χώρας, και υπογραμμίζουν ομόφωνα τη συνεχή αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τον Covid-19 κατά των σοβαρών μορφών του ιού. «Όπως έχουμε αποδείξει με αλλεπάλληλες μελέτες, ο εμβολιασμός έχει αποτέλεσμα», επέμεινε η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Bαλένσκι σε συνέντευξη Τύπου.

Η πρώτη μελέτη ανέλυσε εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα του Covid-19 σε 13 αμερικανικές περιφέρειες δικαιοδοσίας των CDC, στο χρονικό διάστημα από τις 4 Απριλίου έως τις 19 Ιουνίου, πριν τη διάδοση της παραλλαγής Δέλτα, και τα συνέκρινε με τον αριθμό μολύνσεων από τις 20 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου. Μεταξύ αυτών των δύο χρονικών περιόδων, ο κίνδυνος ένα άτομο πλήρως εμβολιασμένο να μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό, σε σύγκριση με ένα μη εμβολιασμένο άτομο, μειώθηκε από 11,1 φορές λιγότερο πιθανό να μολυνθεί σε 4,5 φορές. Η προστασία από νοσηλεία και θάνατο παρέμεινε σταθερή, αλλά μειώθηκε περισσότερο για άτομα 65 ετών και άνω από ό,τι για νεότερες ομάδες ατόμων.

Υψηλότερη προστασία

Μία από τις μελέτες, που ανέλυσε την αποτελεσματικότητα διαφορετικών εμβολίων, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου σε περισσότερα από 400 νοσοκομεία και κέντρα υγείας, διαπίστωσε ότι το εμβόλιο της Moderna ήταν το πιο αποτελεσματικό έναντι εισαγωγής σε νοσοκομείο (95%) από εκείνα των Pfizer (80%) και Johnson & Johnson (60%). Δεν είναι απολύτως σαφές γιατί το εμβόλιο της Moderna φαίνεται να παρέχει υψηλότερη προστασία από αυτό της Pfizer, όταν η παραλλαγή Δέλτα έγινε το κύριο στέλεχος του ιού.

Αυτό θα μπορούσε να σχετίζεται με την υψηλότερη δοσολογία των 100 μικρογραμμαρίων έναντι 30 μικρογραμμαρίων ή το μεγαλύτερο διάστημα χορήγησης της πρώτης και της δεύτερης δόσης (τέσσερις εβδομάδες έναντι τριών για την Pfizer), το οποίο ενδέχεται να δημιουργεί ισχυρότερη ανοσοαπόκριση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This