«Κληρονομική» (σε έναν βαθμό) η κατάθλιψη

Must Read

Περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη στη μετέπειτα ζωή τους έχουν τα παιδιά γυναικών που έδιναν μάχη με την ψυχική νόσο κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την εγκυμοσύνη, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπρίστολ παρακολούθησαν την ψυχική υγεία 5.000 παιδιών έως την ηλικία των 24 ετών, υποβάλλοντάς τα σε ερωτηματολόγια για την εκτίμηση των επιπέδων κατάθλιψής τους συνολικά εννέα φορές.

Οπως διαπίστωσαν, στις περιπτώσεις που η μητέρα είχε εκδηλώσει επιλόχειο κατάθλιψη, τα παιδιά παρουσίαζαν επιδείνωση των δικών τους συμπτωμάτων κατάθλιψης την περίοδο της εφηβείας τους, ενώ στις περιπτώσεις που η μητέρα υπέφερε από προγεννητική κατάθλιψη, δηλαδή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, τα παιδιά εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα κατάθλιψης καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία παρακολουθούνταν.

Τέλος, στις περιπτώσεις που οι μητέρες έπασχαν από προγεννητική και από επιλόχειο κατάθλιψη τα παιδιά είχαν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης κατάθλιψης στη μετέπειτα ζωή τους. Αντιθέτως, στις περιπτώσεις που ο πατέρας υπέφερε από κατάθλιψη πριν ή μετά την εγκυμοσύνη της συντρόφου του δεν καταγράφηκε αντίκτυπος στην ψυχική υγεία του παιδιού.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η έρευνα αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης των γονέων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και το πρώτο διάστημα μετά τη γέννηση του παιδιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This