Ο ιός της γρίπης χτυπά κυρίως ηλικιωμένους

Must Read

Η γρίπη μπορεί να αποδειχθεί πολύ σοβαρή φέτος για τους ηλικιωμένους και όσους έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα εν μέσω πανδημίας. Αυτό προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Αν και ο συνολικός αριθμός ανιχνεύσεων γρίπης στην πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Eνωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία) είναι ακόμη χαμηλός, οι ενδείξεις δείχνουν ότι η κυκλοφορία της γρίπης είναι πάνω από το εποχικό όριο στην Κροατία, το οποίο είναι ασυνήθιστα πρώιμο.

Ο κύριος αναφερόμενος υποτύπος μεταξύ των κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Ε.Ε. τον περασμένο μήνα είναι ο A (H3N2), ο οποίος επηρεάζει δυσανάλογα τους ηλικιωμένους και σχετίζεται με χαμηλότερη αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Αυτό εκτιμάται ότι είναι ένα σημάδι ότι η επερχόμενη περίοδος γρίπης μπορεί να είναι έντονη για τους ηλικιωμένους και ότι τα πρότυπα γρίπης μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των χωρών όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της έλευσής της.

«Οι έγκαιρες ανιχνεύσεις του υποτύπου Α (H3N2) αποτελούν ένδειξη ότι η επερχόμενη περίοδος γρίπης μπορεί να είναι σοβαρή, αν και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα πώς θα είναι η επερχόμενη περίοδος γρίπης» ανέφερε ο Πάσι Πεντίνεν, επικεφαλής του προγράμματος γρίπης του ECDC.

«Μια απότομη αύξηση των λοιμώξεων από τη γρίπη κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης πανδημίας της Covid-19 θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και θα μπορούσε να επιβαρύνει επιπλέον τα συστήματα υγείας, που έχουν ήδη καταπονηθεί από τον Covid-19» πρόσθεσε ο Πεντίνεν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This