Σωτήρια τα αντιγριπικά εμβόλια σε χειρουργημένους με Covid

Must Read

Νέα έρευνα έρχεται να τονίσει τη σημασία του εμβολιασμού και με το εμβόλιο κατά της γρίπης εν μέσω πανδημίας. Συγκεκριμένα, ερευνητές της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Μαϊάμι, στη Φλόριντα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ασθενείς με Covid-19 που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών, αν προηγουμένως έχουν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.

Οι ειδικοί ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 44.000 ασθενείς με Covid-19 (οι μισοί εμβολιασμένοι κατά της γρίπης μέσα στο προηγούμενο εξάμηνο και οι άλλοι μισοί ανεμβολίαστοι) από διάφορες χώρες, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε διαφόρων ειδών χειρουργικές επεμβάσεις.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο είχαν σημαντικά λιγότερες σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές, όπως σήψη του αίματος, δυνητικά θανατηφόρες θρομβώσεις, μολύνσεις στην περιοχή της επέμβασης, εμφράγματα, εγκεφαλικά, πνευμονίες και γενικότερα μικρότερο κίνδυνο θανάτου.

«Το αντιγριπικό εμβόλιο δεν αποτελεί κατά κανένα τρόπο υποκατάστατο του εμβολίου κατά του Covid-19. Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση όλοι να κάνουν φέτος τόσο το εμβόλιο κατά της γρίπης όπως και κατά του Covid-19, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες» δήλωσε η δρ Σούζαν Ταγκίοφ, επικεφαλής της έρευνας, η οποία έρχεται να ενισχύσει πρόσφατες μελέτες, που είχαν δείξει ένα πιθανό προστατευτικό αποτέλεσμα του αντιγριπικού εμβολίου κατά του Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This