Έγκριση σε ινδικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Το Covaxin είναι το έβδομο εμβόλιο που εγκρίνεται από τον ΠΟΥ

Must Read

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό της ινδικής φαρμακοβιομηχανίας Bharat Biotech ενέκρινε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Με αυτή την απόφαση θα μπορούν να προμηθευτούν εμβόλια και οι φτωχές χώρες του πλανήτη.

«Η Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα αποφάσισε ότι το εμβόλιο Covaxin πληροί τα κριτήρια του ΠΟΥ για προστασία απέναντι στην COVID-19, ότι το όφελος του εμβολίου υπερτερεί μακράν των κινδύνων και ότι το εμβόλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί», ήταν η δήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το Covaxin είναι το έβδομο εμβόλιο που εγκρίνεται από τον ΠΟΥ, μετά τα δύο εμβόλια mRNA των Pfizer/BioNTech και Moderna, των εμβολίων με φορέα αδενοϊού που παρασκευάστηκαν από την AstraZeneca και την Johnson & Johnson και τα κινεζικά εμβόλια με αδρανοποιημένο ιό από τις Sinovac Biotech και Sinopharm.

Η χρήση του Covaxin συστήνεται σε δυο δόσεις, με διάστημα τεσσάρων εβδομάδων μεταξύ τους, για όλες τις ηλικιακές ομάδες από 18 ετών και πάνω.

Με την έγκριση ανοίγει ο δρόμος ώστε να δέχονται οι άλλες χώρες ως έγκυρο το ινδικό εμβόλιο και να μπορούν να ταξιδέψουν εκτός Ινδίας εκατομμύρια Ινδών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This